Friday, January 06, 2006

waarschuwingsfase 3 in werking,

Eerste meldingen vanuit sydey, Japan polen en de verenigde staten komen binnen.
de magnetische ompoling van moeder Aarde is begonnen.
Enorme klimaat veranderingen zijn gemeld vanuit diverse hoeken wereld wijd.
sydney heeft te maken met zeer ernstige onweersbuien en word medlign gemaakt van meer dan 17.000 inslagen in vier uur.
doordat diverse energie instalaties uit zijn gevallen zijn enkele tienduizenden bewoners van deze gebieden zonder stroom komen te zitten.
het is levensgevaarlijk om in deze onweersbuien naar buiten te gaan.
Deze gebieden zullen verder trekken en op meer plaatsen op gaan duiken.
zie ook het volgend persbericht vanuit Australie 21.23 binnen gekomen: Buitenland

vr 6 jan 2006, 21:23
Tienduizenden zonder stroom na 17.000 blikseminslagen
SYDNEY - Zeker 90.000 inwoners van de Australische deelstaat Queensland zaten vrijdag zonder stroom door ongekend hevig noodweer. Volgens het plaatselijke energiebedrijf werd zijn netwerk binnen een periode van vier uur liefst 17.000 keer door blikseminslagen getroffen. Woningen liepen bovendien schade op door hagel en door wateroverlast, aldus de Australische omroep ABC.




Ook polen maakt bekend last te hebben van zeer zware sneeuwval. al ruim 100 doden tot gevolg.
zie persbericht; Buitenland

vr 6 jan 2006, 19:45
Al bijna honderd doden door winterweer Polen
WARSCHAU - Het winterweer in Polen heeft tot nog toe bijna honderd levens geƫist. Sinds de jaarwisseling hebben tien mensen de dood gevonden door de lage temperaturen, maakte de politie vrijdag bekend. Van de in totaal 95 slachtoffers is ongeveer de helft dakloos.

De overgrote meerderheid van de doden is mannelijk en tussen de 35 en 50 jaar oud en verkeerde onder invloed van alcohol. Volgens de Poolse meteorologische dienst zullen de temperaturen dit weekeinde dalen tot 15 graden onder nul. Afgelopen winter vonden circa 180 mensen de dood in Polen door de kou.

Japan idem zie persbericht, Buitenland

vr 6 jan 2006, 22:09
Japan worstelt met zware sneeuwval
TOKIO - Japan had vrijdag te kampen met nog meer sneeuw, nadat het land al een ongebruikelijk zware sneeuwval te verwerken had gehad. Daardoor zijn de afgelopen weken zeker 56 mensen omgekomen en zijn er honderden gewond geraakt. Zowel op de weg als op het spoor is verkeer vrijwel stil komen te liggen.


TeleVideo



Op de straten van Niigata aan de kust van de Japanse Zee ligt al 4 meter sneeuw.

Televisiebeelden tonen hoe de begane grond van woningen vrijwel onzichtbaar is geworden en de straatlampen ternauwernood boven de sneeuw uitkomen.




Japanse meteorologen verwachten dat de zware sneeuwval nog de hele maand januari zal aanhouden. In grote delen van het land dreigt lawinegevaar, aldus het Japanse persbureau Kyodo. In de provincie Nagano wordt mogelijk het leger ingezet om sneeuw te ruimen. Plaatselijk is meer



Ook de verenigde staten heeft melding gemaakt van zeer vreemd weer, enorme droogte teisterd grote delen van Amerika en natuur is zich aan het opmaken voor de komende spiegeling.