Thursday, January 19, 2006

nieuws en uitleg

Doden door extreme kou in Mexico

Uitgegeven: 18 januari 2006 07:17
Laatst gewijzigd: 18 januari 2006 07:17

MEXICO-STAD - Extreme kou heeft in het noorden van Mexico tot zeker 49 doden geleid. In delen van de staat Chihuahua, een woestijnachtig gebied, zijn temperaturen van twintig graden onder het vriespunt gemeten.

De meeste dodelijke slachtoffers zijn niet overleden als gevolg van bevriezing, maar door rookvergiftiging of het verkeerd gebruiken van brandstoffen. De ongewone kou in het noorden houdt volgens meteorologen nog zeker een dag aan. In het Caribische deel van Mexico stijgt het kwik nog dagelijks tot 30 graden Celsius


Uitleg
Ook hier kan erg duidelijk opgemaakt worden dat de enorme gaten in onze ozonlaag voor steeds grotere problemen zullen gaan zorgen ook dit zijn pa sde voorbodes en zullen ons op moeten gaan maken voor temperaturen van ruim -50 graden onder nul, hierdoor zullen duizenden mensen komen te overlijden omdat diverse culturen hier niet op voorbereid zijn.
Ook zomer,s zullen steeds extremere vormen aan gaan nemen, vooral mensen met astma en ademhalingsmoeilijkheden zullen als eerste merken dat de stratosfeer en de troposfeer grote problemen hebben in balans te blijven.