Sunday, January 22, 2006

Kou blijft levens eisen in Rusland

Uitgegeven: 20 januari 2006 12:56
Laatst gewijzigd: 20 januari 2006 14:25

MOSKOU - De steenkoude winter in Rusland blijft levens eisen. Donderdagavond en in de daaropvolgende nacht bezweken weer zeker zeven mensen in de hoofdstad Moskou. Ook elders in het land overleden mensen door de vrieskou. Het totale aantal doden door de kou kwam daarmee volgens Russische media op zeker 130.

Bekijk video: Modem/ Breedband


De temperatuur in Moskou was vrijdagochtend net iets boven de minus 30 graden Celsius. De meeste doden zijn daklozen, die ondanks extra opvangplaatsen doodvriezen op de straten.

Meer dan twintig mensen werden in de nacht van donderdag op vrijdag naar ziekenhuizen gebracht met onder meer bevriezingsverschijnselen aan ledematen. Meteorologen hebben gezegd dat de extreme kou in het weekeinde zal aanhouden.

uitleg; overal ter wereld zal vogelgriep uit braak doen, dit is niet meer tegen te houden omdat griep via lucht word verspreid.
vele landen hebben de uitbraken geheim gehouden waardoor de griep overal zich kon nestelen.
het is erg belangrijk dat u de berichten nauwlettend in de gaten houd ook in Nederland staat vogelgriep op punt van uitbraak maar de temperatuur is hier nog te koud voor de bacterie om te overleven. zodra de trekvogels terug komen van het zuiden zal ook hier uitbraak onvermijdelijk zijn.

vermijd openbare ruimtes!
of doe onopvallend een sjaal voor uw mond om de lucht niet in te ademen.
griep word verspreid via de lu
cht.