Sunday, January 08, 2006

nieuws en uitleg.

Griekenland getroffen door aardbeving

Uitgegeven: 8 januari 2006 13:05
Laatst gewijzigd: 8 januari 2006 15:04

AMSTERDAM - Het zuiden van Griekenland is zondag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,7 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag ruim tweehonderd kilometer ten zuiden van de Griekse hoofdstad, tussen Kreta en het schiereiland Pelopponesos. Vooralsnog zijn er geen meldingen van dodelijke slachtoffers.

Op het eiland Kithira, dicht bij het epicentrum, stortten een kerk en tien huizen in. Tientallen andere gebouwen en het vliegveld raakten beschadigd. Op Kreta raakten enkele personen gewond toen zij vluchtten.

De aardbeving, die om 12.34 uur Nederlandse tijd plaatsvond, zou in grote delen van Griekenland voelbaar zijn geweest. De bevingen werden gevoeld tot op Cyprus, in de Gazastrook en in Zuid-Italiƫ. Volgens eerste berichten zijn duizenden mensen de straat op gevlucht. Er worden nog naschokken verwacht. Het leger en de politie zijn in staat van paraatheid gebracht.

Weinig paniek

Een NU.nl-lezer meldt vanuit Athene dat de aardbeving meeviel. "In Athene - iets ten zuiden van de Acropolis - duurde de aardbeving langer dan gebruikelijk maar voelde niet heel hevig aan. De grond trilde, dat is alles. Er is ook weinig van paniek te merken. Schade heb ik zelf niet gezien. Vooral het telefoonverkeer schijnt enigszins overbelast te zijn, maar ook niet meer dan dat."

Ook op Kreta lijkt de schade volgens een NU.nl-lezer ter plaatse mee te vallen. "Op Kreta vrijwel geen schade. Aardbeving was voelbaar, maar we hebben het gekker meegemaakt"

Desondanks was de aardbeving zelfs in Egypte voelbaar. "Mijn man is in Cairo in Egypte op dit moment. Daar is de aardbeving ook heel duidelijk gevoeld en is men de straat op gegaan. Schade is op dit moment nog niet bekend", schrijft een NU.nl-lezer.

Dood

In september 1999 leidde een aardbeving met een kracht van 5,9 in Athene en omgeving tot de dood van ruim 140 personen. Ongeveer 60.000 personen raakten dakloos.

============================================================================
uitleg
==============================================================

door de grote aardschokken zullen blackholes sneller in gaan storten als verwacht.
blackholes zijn grote "drijvende" stukken grond boven enorme gas en olievelden die ook onder het noorden van ons land liggen.
Deze zullen naar verwachting opeens in elkaar klappen door de steeds hevigere bevingen wereldwijd.
er zal dan ook door het ontstaan van deze enorme kraters straks enorm veel nieuw leven ontstaan.
de aarde bestaat uit puur magnetischme en zal zich dan ook zelf gaan herstellen om in haar natuurlijke baan terug te keren.


Doden door zware sneeuwval Japan

Uitgegeven: 25 december 2005 09:42
Laatst gewijzigd: 25 december 2005 17:27

TOKIO - Zware sneeuwval in Japan heeft geleid tot de dood van zeker 67 mensen. Een sneltrein ontspoorde in het noorden van Japan, waardoor zeker twee inzittenden om het leven kwamen. Dertig mensen raakten gewond toen drie van de zes wagons ontspoorden.

Volgens het Japanse persbureau Kyodo is het ongeluk veroorzaakt door harde rukwinden toen de trein in een sneeuwstorm over een brug reed.


De sneeuw heeft het verkeer ernstig ontregeld, waardoor veel vakantiegangers zijn gestrand. Doordat op sommige plaatsen de elektriciteit uitviel, zitten duizenden mensen op eerste kerstdag in het duister.

In de westelijke provincie Fukui lag de sneeuw op sommige plaatsen 2 meter hoog. Een 72-jarige man kwam om toen een dak door het gewicht van de witte massa instortte. Een 78-jarige man viel van een ladder toen hij probeerde de sneeuw van het dak van zijn huis te halen.

==============================================================================
uitleg;

door de hevige sneeuwval werelwijd zal de waterstand straks in het voorjaar enorm snel toenemen waardoor er overal grote overstromingen zullen ontstaan.
enkel door zeer snel in te grijpen nu zal er voorkomen kunnen worden dat er vele doden gaan vallen.
enkel de lijn boven de evenaar vertoond nu grote gaten in haar magnetische velden.
deze zullen nog ernstigere vormen aan gaan nemen.