Sunday, January 22, 2006

extra nieuws

Walvis onderweg van Theems naar zee overleden

Uitgegeven: 21 januari 2006 20:36
Laatst gewijzigd: 22 januari 2006 12:41

LONDEN - De walvis die reddingswerkers probeerden te redden door hem uit de Theems in Londen te vervoeren naar open zee, is zaterdagavond tijdens die reis overleden. Dat meldt de BBC.

Bekijk video: Modem/ Breedband


Aan het begin van de zaterdagochtend hoopten reddingswerkers en dierenbeschermers nog dat de walvis bij het wisselen van het getij in de rivier de kans zou hebben de Theems te verlaten en weer in open zee te raken.

De walvis werd vrijdagochtend voor het eerst waargenomen door een treinpassagier. Toen in de media berichten verschenen over de verdwaalde noordelijke butskop, stroomden tienduizenden mensen naar de oevers van de Theems in de hoop een glimp van het dier waar te nemen. Talloze cameraploegen rukten uit. De zender Sky News zette een helikopter in om de walvis te volgen. Journaals openden met het nieuws over het dier.

Het is voor het eerst dat een butskop in de rivier is waargenomen. De walvisachtige uit de familie van de spitssnuitdolfijnen is doorgaans alleen te vinden in de noordelijke Atlantische Oceaan.

uitleg; de walvis is door stress overleden, het lijkt wel of de mensheid compleet ziek is en achterlijk, een vis als deze si zeer gevoelig en dan gaan we met zware helicopters boven zon mooie vis hangen zodat het beest nog meer gestresst word van dit gebeuren.
het gebeurt al vele jaren dat walvissen bepaalde gebieden in zwemmem dit kom sipelweg doordat de mens de magnetische velden waar de vissen op reageren compleet verstoren door onze apparatuur en als er dan een keer een vis doodgaat staan we compleet te janken naast de kades... wat te doen met de duizenden andere vissen die al reeds hierdoor overleden waren..???

compliments for the bbc jongens jullie is het weer gelukt iets kapot te maken!!!

deze walvis was als zeer duidelijke boodschap gestuurd door moeder natuur en nu blijkt maar weer dat de mens niet weet om te gaan met moeder natuur.
de natuur zal haar slag gaan slaan....