Sunday, January 22, 2006

extra nieuws

het jaar 2006 zullen wind water vuur lucht een aarde samen gaan werken.
het jaar 2006 (2++6= 8)zal als dessestreus jaar de geschiedenis ingaan de "dogstars" hebben hun werk gedaan maar word niet geluisterd, dus de volgende intentie voelen zal aangereikt worden aan de mensheid. als zij nog niet wil luisteren zal Moeder natuur genadeloos toe slaan wereldwijd.
Bij deze catastrofe,s zullen miljarden mensen het leven moeten laten, enkel de mensen die hebben willen luisteren zullen tijdig de juiste plaats de juiste tijd aangereikt krijgen.
We wachten op het teken van de kosmos.

( meer uitleg vind in in de button van de maand august; wind water vuur lucht en aarde.)

Meteorologische dienst voorspelt zwaar orkanenseizoen

Uitgegeven: 2 augustus 2005 22:22

MIAMI - De Amerikaanse meteorologische dienst NOAA voorspelt dit jaar een nog actiever orkanenseizoen boven de Atlantische Oceaan dan al was voorzien. Dat maakte de NOAA dinsdag bekend.

Weerkundigen denken dat in de rest van het seizoen, dat tot en met november duurt, nog elf tot veertien tropische stormen zullen ontstaan. Daarvan zullen er naar verwachting zeven à acht uitgroeien tot orkanen, waarvan tussen de vijf en zeven zware.


Zij baseren hun voorspellingen op de huidige atmosferische en oceanische omstandigheden, die ideaal zijn voor het ontstaan van tropische depressies. De temperatuur van het zeeoppervlak is warmer dan normaal en er zijn weinig verschillen tussen windrichting- en snelheid op verschillende hoogten in de atmosfeer (windschering).

Als die voorspellingen uitkomen, telt het huidige seizoen zeker achttien tropische stormen en mogelijk zelfs 21. Daarmee zou het een van de actiefste orkanenseizoenen zijn sinds het National Hurricane Center van de NOAA in Miami gegevens bijhoudt.

Een gemiddeld orkanenseizoen boven de Atlantische Oceaan levert ongeveer tien tropische stormen op die een naam krijgen. Daarvan worden er zes sterk genoeg om het predikaat orkaan te verdienen. Het actiefste orkanenseizoen tot dusver was 1933 (21 stormen), gevolgd door 1995 (negentien stormen). Het meeste aantal orkanen (twaalf) ontstond in 1969. Het seizoen 1950 leverde met acht het hoogste aantal zware orkanen op.