Sunday, January 08, 2006

nieuws en uitleg

Bossen niet altijd goed tegen opwarming

Uitgegeven: 16 december 2005 09:08
Laatst gewijzigd: 16 december 2005 09:08

UTRECHT - Het aanplanten van bossen helpt niet altijd mee om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Bossen nemen weliswaar het broeikasgas CO2 op, maar houden ook zonlicht en dus warmte vast. Daarom kan het vooral op het noordelijk halfrond beter zijn om landbouwgrond niet te beplanten.

Dat concludeert biofysicus M. Schaeffer in een proefschrift over klimaatverandering, waarop hij vrijdag promoveert aan de Universiteit Utrecht. Vooral in de winter en lente, als akkers braak liggen, nemen dichte wouden meer zonlicht op dan landbouwgrond
============================================
uitleg;

door het verkeerd onderhouden van onze bossen onstaat een parkachtig gehaal waardoor de oerbosstructuur geen kans krijgt zich te ontwikkelen.
puur door de natuur volleidg haar gang te laten gaan zal ze haar oerfunctie kunnen gaan herstellen.
===============================================

'Mens moet terug naar zijn oervoeding'

Uitgegeven: 19 december 2005 18:01
Laatst gewijzigd: 19 december 2005 23:12

GRONINGEN - De mens moet terug naar zijn voedingspatroon uit de oertijd. Dat stelt klinisch chemicus F. Muskiet van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). De mens heeft zijn eetpatroon in duizenden jaren drastisch gewijzigd, terwijl de genetische bouw van de mens niet is veranderd.

Dit verkeerde moderne eetpatroon kan leiden tot chronische aandoeningen als hart- en vaatziekten, overgewicht, diabetes, broze botten en zelfs kanker, aldus Muskiet maandag. De moderne mens zou onder meer minder vlees, vetten, eiwitten en koolhydraten moeten eten en meer vissen en weekdieren.


Volgens zijn oertheorie zijn onder meer fastfood en kant-en-klaarmaaltijden erg slecht voor het lichaam van de moderne mens. "Deze energiecompacte voedingsmiddelen worden niet herkend door de eetlustcentra in de hersenen", legt Muskiet uit. "Daardoor blijf je maar dooreten, wat uiteraard leidt tot overconsumptie en dus overgewicht."

Visvetten

Ditzelfde geldt voor te veel inname van koolhydraten zoals die bijvoorbeeld in frisdranken zitten. Het te weinig eten van visvetten kan leiden tot een verstoorde balans die onder meer hart- en vaatziekten en psychiatrische aandoeningen kan veroorzaken. Het menselijke lichaam weet zich ondertussen ook niet goed raad met de nieuwe vleesstructuur van bijvoorbeeld koeien of varkens.

"We zijn ze granen gaan voeren, iets dat die dieren normaal nooit aten", zegt Muskiet. "Dat heeft de structuur van de vetten en de hydraten van het vlees beïnvloed." Het lichaam reageerde daarop met ziekten die in de millennia daarvoor niet eens bestonden. "Het is eigenlijk een heel simpele oorzaak-gevolg-situatie. We mogen onszelf gelukkig prijzen dat de meeste nieuwe ziekten pas optreden na de reproductieve leeftijd. Anders was de mens al lang uitgestorven."

==================================================================
ook water en fruit zullen weer als geneeskundige medicatie gaan zorgen doordat de mens door krijgt dat we eigenlijk ons eigenlijke leven vernietigen.