Saturday, February 19, 2011

Statistieken oceaan.. ( cassandra) Let ook op plaatsen metingen.. niet overal is sprake van stabiliteit)

Opwarming oceanen gestopt

Een jaar geleden blogde Cassandra over de opwarming van de oceanen. Tijd voor een update over dit onderwerp.

Er is niets veranderd: volgens de meest recente metingen warmen de oceanen sinds 2004 niet verder op:Dit is fantastisch nieuws. De oceanen spelen een belangrijke bufferende rol in het klimaat. Als de warmte-inhoud van de oceanen constant blijft, dan zal het klimaat ook constant blijven.

Zoals al eerder opgemerkt warmt het oceaanwater op door zonlicht en koelt oceaanwater hoofdzakelijk af door verdamping.

Uit het stoppen van de opwarming kunnen we afleiden dat de stijgende CO2-concentratie in de atmosfeer niet van invloed is op de warmte-inhoud van de oceaan. Dat betekent automatisch dat de invloed van CO2 op het klimaat veel kleiner is dan sommigen suggereren.

De zeespiegelstijging wordt voor een groot deel veroorzaakt door het opwarmen (en daardoor uitzetten) van het oceaanwater. Omdat de oceanen sinds 2004 niet verder opwarmen, neemt ook de zeespiegelstijging af.In de periode 2006 – 2010 is de zeespiegel nauwelijks nog gestegen.
Ook dat is nieuws waar iedereen erg blij mee zal zijn.

* opmerking Embassadorion,

Metingen worden veelal op een aantal punten genomen, niet overal is sprake van opwarmen of afkoelen of stabiel zijn van de situatie,

De verschillende manieren van metingen door verschillende wetenschappers tegelijk zorgt voor grote tweestrijd tussen de statistieken en de daadwerkelijke metingen.

Overduidelijk is een VERSCHUIVING gaande in klimaatzones welke wel impact zullen hebben op veranderingen van ons klimaat hier op aarde. De vraag is echter op welke manier de statistieken berekend worden en of er wel rekening word gehouden met het in kaart brengen van verschuivingen in de klimaatzones. Waar nu de Amazone vedroogd, is op andere plaatsen sprake van meer regenval.... waar het nu kouder word was het voorheen warmer en andersom...

Gewoon kwestie van een verschuiving in de klimaatzone dus...


www.ge-di-christi-re.com