Sunday, February 27, 2011

freedom wave breid zich steeds meer uit...


Staatsbezoek Beatrix in het gedrang

Het is de vraag of het staatsbezoek van koningin Beatrix aan Oman wel kan doorgaan. In een van de steden waar zij heen gaat, zijn bij demonstraties twee doden gevallen.

Het staatsbezoek moet volgende week zondag beginnen en tot en met dinsdag 8 maart duren. Prins Willem-Alexander en Máxima gaan ook mee met Beatrix.

Handelsmissie
Het koninklijke gezelschap is, samen met een handelsmissie onder leiding van minister Maxime Verhagen van Economische Zaken, uitgenodigd door de sultan van Oman. Hij regeert het land al 40 jaar met strakke hand.

Qatar
Na het bezoek aan Oman vliegen de koningin, de prins en prinses door naar Qatar, waar ze op 9 en 10 maart verblijven op verzoek van de emir, sjeik Hamad bin Khalifa al-Thani.

RVD
De Rijksvoorlichtingsdienst is summier over de onrust in Oman en het staatsbezoek. "Het ministerie van Buitenlandse Zaken houdt de situatie nauwlettend in de gaten", aldus een woordvoerder van de RVD.

Het is jammer te benoemen dat de RVD en de mensen om Beatrix heen niet wat kieskeuriger te werk gaan met het uitzoeken van welke landen een staatsbezoek kunnen verwachten. Meer en meer landen komt boven water dat hun regeringsleiders zich tegoed doen aan fraude, mallafide praktijken en corrupte zaken over de hoofden van hun bevolkingen heen.

Italie:
In Italie word ook de roep naar verzet tegen de dictator Berlusconie meer en meer hevigere reacties op, de bevolking vraagt zich meer en meer af hoe groot lef je nog moet hebben met zulke schandalen een staatshoofd te willen blijven zijn of nog blijven, de schandalen rondom Berlusconie EN zijn ministers en hulptroepen om zich heen stapelen zich met de dag op.

Vreemd is de terughoudendheid te noemen van bijvoorbeeld een Europees parlement waar Berlusconie niet word opgeroepen zijn plaats te verlaten, blijkbaar hebben de mensen rondom Berlusconi zoveel "macht" ook in dit parlement dat de roep van de bevolking uiteindelijk zal zijn deze mensen met geweld ten val te brengen.

In veel landen zoals Italie word de roep naar vrede en vrijheid met de dag heftiger en gewelddagiger, de politie heeft op veel plaatsen grote moeite nog de vrede te bewaren.

Daar het vroeger de paus was welke nog de Italianen tot rust kon wanen, nu hoeft de paus en de Katholieke kerk niet meer op zoveel steun te rekenen van de bevolkingen omdat in meer en meer landen ook het verzet tegen de kerk en de waarheid naar boven komt.

Het is de bevolking niet uit te leggen dat iemand zich kan verschuilen achter zijn titel als pastoor en verjaringen maar toch slachtoffers heeft kunnen maken. Deze roep naar vrijheid word ook in de kerken voelbaar. ( zie ook Belgie: leegloop kerken en roep naar berechten ook pastoors groter en groter..)

( Lokale media)

China:

Chinese protesten de kop ingedrukt

De Chinese politie en ordetroepen hebben in dertien grote steden nieuwe demonstraties voor meer loon en tegen de hoge voedselprijzen onmogelijk gemaakt. Net als vorige week werd via internet opgeroepen tot protest, in navolging van de betogingen in Tunesië en Egypte.

Onder meer in Peking en Shanghai werd voorkomen dat mensen de straat op konden gaan. Op plaatsen waar betogers wilden samenkomen, was veel politie op de been om iedereen te controleren. Journalisten werden op afstand gehouden. In Peking zijn journalisten van het Duitse persbureau dpa en de tv-zenders ARD en ZDF opgepakt.

Stabiliteit

Vorige week werden de demonstraties ook voorkomen. Het communistisch bewind in China is er veel aan gelegen de protesten in de kiem te smoren. Iedereen die de stabiliteit van de staat in gevaar zou brengen, wordt opgepakt.

De Chinese premier Wen Jiabao heeft gezegd dat hij zal optreden tegen de oplopende inflatie. Ook is de overheid vastberaden om corruptie de kop in te drukken, zei Wen Jiabao.

Tibet:

Ook in Tibet beginnen opnieuw stemmen op te gaan om over te gaan op verzet tegen China. De Tibethanen zijn het al enige tijd niet eens met het regime van China waarbij de bevolking van Tibet al enige tijd onderdrukt word. Ook hier komen meer en meer stemmen op te vechten voor vrijheid.

Libie:

In meer en meer steden in Libie word het verzet zo hevig dat de staats televisie uitzendingen censureerd om verder geweld te voorkomen.

Overduidelijk is dat Kadhaffi meer en meer macht verliest en dat de snak van de bevolking naar vrijheid groter is geworden dan de angst.

Tunesie, Marokko en Algerije,

In zeer veel landen rondom het Middellands zee gebied is het al enige tijd erg onrustig en blijven rellen uitbreken.

In Tunesie en Algerije zijn inmiddels doden gevallen, de gevechten worden hier heviger en heviger. Diverse staatsleiders proberen nog met geld de onrusten in hun landen weg te kopen zoals ook in Saoedi Arabie gaande is en Baghrein maar ook hier breekt meer en meer onrust uit.

In veel steden word massaal gedemonstreerd en is de roep naar vrijheid groter en groter aan het worden.

De massale demonstraties steken meer en meer mensen aan een zijn inmiddels over aan het waaien richting de Verenigde staten en Zuid Amerikaanse landen waar het inmiddels ook erg onrustig begint te worden.

In Guatamala, Peru en andere landen word inmiddels ook opgeroepen verzet te bieden tegen tirani en regeringsleiders die zich niet hebben laten kiezen door het volk.