Friday, February 25, 2011

Opnieuw kou Nederland.. ( telegraaf)

Winterkou op komst AMSTERDAM - Opnieuw gaat winterkou ons land overvallen. Nadat het komend weekeinde eerst nog regent en het in het zuidwesten nog 11 graden kan worden, stroomt in de loop van zondag droge en koude lucht ons land binnen.


Reeds in de nacht naar maandag gaat het licht vriezen, de dagen erna vriest het in de nacht en ochtend tussen de 3 en 7 graden, het koudst in het noorden en oosten van ons land. Het blijft droog en er is behoorlijk wat zon. Er waait een schrale noordoostenwind. In gebieden waar langduriger mist voorkomt, ligt het kwik ook overdag rond het vriespunt, elders wordt het hooguit 4 graden.

De koudeperiode lijkt een langer leven beschoren dan die van deze week. Vooral in Oost-Europa, waarvandaan de kou naar ons land wordt getransporteerd, is en blijft het bitterkoud met overdag temperaturen tussen de 10 en 15 graden onder nul en s nachts vaak tot onder de min 20 graden.

In de wintersportgebieden van midden-Europa wordt nog sneeuw verwacht tot in dit weekeinde maar ook daar komen meer en meer opklaringen voor. Wel wordt het er ook kouder en gaat de zon vaker schijnen.

Voor de actuele weersituatie: www.teleweer.nl