Wednesday, February 23, 2011

Kwaadheid wereld richt zich op overheden en politici.. ( De morgen) ( freedom wave niet meer te stoppen Athene.. )Griekse politie raakt slaags met demonstranten in Athene
23/02/11, 13u34

Een politieman schiet een brandende collega van de motorbrigade ter hulp. © ap
De Griekse politie is in Athene slaags geraakt met demonstranten, nadat die met stenen begonnen te werpen. Duizenden mensen betogen vandaag in de Griekse hoofdstad uit onvrede met de besparingsmaatregelen van hun regering.

De politie vuurde traangas af om de menigte uiteen te drijven, nadat demonstranten molotovcocktails, stenen en flessen wierpen. In Griekenland vindt een 24-urenstaking plaats, waartoe opgeroepen was door de grootste vakbonden uit de Griekse publieke en private sector.

Noodpersoneel
Regeringsdiensten, scholen en het openbaar vervoer zijn zwaar verstoord, en hospitalen en ambulancediensten werken met noodpersoneel.

"Ik kom op straat omdat de regering deze vuile boel moet opkuisen - er zijn politici die het land leeggestolen hebben, maar nog niemand heeft hen voor het gerecht gebracht", aldus Doria Tsirigoti, die haar kapsalon vandaag gesloten houdt.

Vliegtuigen blijven ondertussen aan de grond en schepen in de havens, en ook de Griekse journalisten sloten zich al aan bij de acties. (afp/tw)