Wednesday, February 02, 2011

Noodtoestanden diverse staten Vs .. ( Volkskrant )


Noodtoestand uitgeroepen in staten Amerika

LITTLE ROCK - Enkele van de staten in het midden van Amerika die kampen met een kolossale sneeuwstorm hebben dinsdag de noodtoestand uitgeroepen. Dat meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Missouri, Illinois, Oklahoma, Kansas en Arkansas riepen de noodtoestand uit. Arkansas heeft de nationale garde ingezet om extra voorraden naar het noordwesten van de staat te brengen. In sommige andere staten is de nationale garde in verhoogde staat van paraatheid gebracht.

Briefing
President Barack Obama heeft dinsdag een briefing bijgewoond over de voorbereidingen en de beschikbare noodhulp. De Nationale Weerdienst heeft stormwaarschuwingen en weeradviezen gegeven voor meer dan dertig staten.

Meer dan tienduizend vluchten in Amerika zijn geannuleerd en enkele vliegvelden zijn gesloten. Dinsdag gingen 6500 vluchten niet door. Dat is ongeveer 20 procent van het totale aantal in de Verenigde Staten. Het vliegveld O'Hare in Chicago (Illinois) had met 1300 het grootste aantal annuleringen. Voor woensdag zijn inmiddels 3600 vluchten uit voorzorg geannuleerd.