Thursday, February 17, 2011

Zonnevlam bereukt aarde maar media zwijgt grotendeels.. ( Meerdere media

Zonnestorm verstoort Chinees radioverkeer

Een uitbarsting op de zon


In het zuiden van China is het radioverkeer verstoord geraakt als gevolg van de zwaarste zonnestorm in bijna vijf jaar tijd. Dat hebben Chinese staatsmedia bekendgemaakt nadat Nasa allereerst waarschuwingen had afgegeven voor de uitbarsting van de zon.

De Chinese meteorologische dienst "zag" dinsdagochtend een grote uitbarsting op de zon die een enorme plasmawolk veroorzaakte. De gaswolk bereikte vanmorgen de atmosfeer boven China en verstoorde het radioverkeer op de kortegolf. De lange golf is nog steeds in de lucht en geeft enkel wat kleine storingen weer.

Chinese wetenschappers verwachten dat de problemen de komende drie dagen nog zullen aanhouden. Daarbij kunnen ook navigatiesystemen en het radioverkeer in de luchtvaart worden gestoord.

Europa
De zonnevlam is ook door Europese astronomische diensten waargenomen. De Belgische sterrenwacht waarschuwde gisteren voor mogelijke verstoringen van GPS-systemen en het mobiele telefoonverkeer.

Op dit moment worden geen officiele storingen gemeld in Europa maar bij lokale media word al snel duidelijk dat overal storingen gaande zijn, spoorbomen die niet werken, slagbomen die niet meer open en of dicht gaan, bruggen die dienst weigeren, boten die op elkaar botsen etc etc.

Op dit moment word gewerkt aan het in kaart brengen van storingen welke wel plaatsvinden wereldwijd maar niet worden gemeld in de media.

Het lijkt wel het spel van de dief die begint met het stelen van een klein snoepje en telkens overgaat tot grotere diefstallen, zo kan ook overduidelijk de wetenschappers van Nasa het verwijt gemaakt worden van groots achterhouden van informatie welke van direct levensbelang is voor 7 miljard mensenlevens hier op aarde.

Het is vooral raadzaam de LOKALE media goed te volgen en zo nodig en zover mogelijk niet in de zon te gaan lopen.

De straling die op dit moment door de zonnevlammen op de aarde zijn afgestuurd zijn kankerverwekkend en zullen zorgdragen voor verhoogde toename van huidkanker.

Let u op dat ook goede zonnebrand niet voldoende zal zijn voor het weghouden van deze straling en uitvoering daarvan.

Gevolg kan ook zijn dat het noorderlicht te zien is in Nederland, al is de kans daarop heel klein, zegt de Belgische sterrenwacht. Op dit moment werken wereldwijd duizenden wetenschappers samen om de zonnevlammen in de gaten te houden en alles in kaart te brengen.


Embassadorion group