Monday, February 14, 2011

Vrouwen komen massaal in opstand Italie ( nos)

Massaal vrouwenprotest tegen Berlusconi


Italiaanse vrouwen zijn in bijna driehonderd steden massaal de straat opgegaan om te betogen tegen premier Silvio Berlusconi. Ze eisen zijn vertrek.

Aanleiding voor het protest zijn de almaar aanhoudende seksschandalen rondom Berlusconi. Volgens vrouwenorganisaties tasten die de waardigheid van vrouwen aan. Ook zouden vooroordelen over vrouwen alleen maar worden versterkt.

In Rome stonden ook duizenden mannen en complete gezinnen op het Piazza del Popolo. "Genoeg!", scandeerde de menigte van tienduizenden. In Napels en Palermo werden spandoeken meegedragen met de tekst 'Italiƫ is geen bordeel'.

Een betogende vrouw in Milaan zei: "We zijn hier om te zeggen dat niet alle Italiaanse vrouwen zijn zoals de prostituƩes van Berlusconi. Het is een afschuwelijk imago dat we krijgen opgedrongen. We zijn het mikpunt van spot aan het worden in de wereld."

Politieke redenen
Volgens aanhangers van Berlusconi zijn de vrouwen alleen de straat opgegaan om politieke reden. Berlusconi staat zwak in het parlement.

Het Italiaanse Openbaar Ministerie heeft het onderzoek tegen de 74-jarige premier wegens machtsmisbruik en het bevorderen van prostitutie van minderjarigen afgerond. Het dossier ligt nu bij de onderzoeksrechter.