Thursday, February 17, 2011

Honda roept bijna 700.000 wagens terug... ( De morgen Be) Let op uitvallen wagenparken computergestuurd.. www.ge-di-christi-re.com

Honda roept wereldwijd bijna 700.000 wagens terugDM UPDATE De Japanse autoconstructeur Honda roept wereldwijd bijna 700.000 voertuigen terug omdat de motor zou kunnen stilvallen. Dat blijkt uit documenten die Honda overmaakte aan het Japanse ministerie van Transport. In Europa worden geen wagens teruggeroepen.

In Japan worden bijna 170.000 wagens teruggeroepen. Daarbuiten - onder meer in de Verenigde Staten, China en Thailand - gaat het om 525.000 wagens van de modellen Freed, Fit (in sommige landen gecommercialiseerd als Jazz) en City.

"Wij hebben de informatie gekregen dat er geen betrokken modellen zijn in de Europese regio", zegt Dimitri Van Der Wilt, assistant manager kwaliteit en service bij Honda. "Het gaat om 1.500cc-modellen die hier niet worden verkocht."

Probleem
De betrokken voertuigen kampen met een defect onderdeel, waardoor de motor kan stilvallen onmiddellijk na het starten. In het ergste geval zou het ook moeilijk zijn om de auto opnieuw te starten, luidt het in de documenten. In Japan kreeg de autobouwer 72 meldingen van incidenten, maar telkens zonder gewonden of ongevallen.

Het is de jongste terugroepactie in een lange reeks die de Japanse autobouwers vorig jaar ernstige imagoschade bezorgden. In januari van dit jaar nog moest Toyota 1,7 miljoen voertuigen terugroepen.(belga/adb/sam)