Wednesday, February 09, 2011

Grote roedel wolven belegeren Russisch dorp.. ( AD) ( zie ook waarschuwingen www.ge-di-christi-re.com veranderen magnetisch veld/ gedrag dieren.. )


Vierhonderd wolven belegeren dorp

VERCHOJANSK - De 1400 inwoners van het dorp Verchojansk in Noord-Siberië vechten niet alleen tegen de winterkou van minus 52 graden. Zij worden 'belegerd' door honderden uitgehongerde wolven die met de dag een grotere bedreiging vormen.

Dat schrijft het AD vandaag. De inwoners van Verchojansk in de regio Yakutia, waar de Russische tsaren vroeger hun vijanden naar toe stuurden, spreken van 'wolventerreur'. ,,Het is de grootste wolveninvasie in zeker twintig jaar,'' zegt een inwoner.

De dieren hebben zich al tegoed gedaan aan meer dan dertig paarden. Rond het dorp worden zo'n 7000 paarden en 5000 herten gehouden die in groepen vrij rond Verchojansk rondlopen.

Omdat ook de inwoners inmiddels gevaar zouden lopen, wordt er per toerbeurt de klok rond gepatrouilleerd door gewapende inwoners op sneeuwscooters. ,,Iedereen die hier een wapen kan dragen, heeft er een bij zich,'' stellen Russische persbureaus. Er worden voorts vallen uitgezet. Professionele jagers is een premie van 200 euro toegezegd voor elke wolf die zij afschieten. Zij maken vanuit helikopters jacht op de enorme roedel die tot nu toe uiterst moeilijk is te bestrijden.

Russische biologen spreken van een opmerkelijk fenomeen. In gewone omstandigheden tellen wolvenroedels in normale tijden niet meer dan twaalf exemplaren. Een roedel van 400 is hoogst uitzonderlijk. ,,Waarschijnlijk heeft de strenge winter en groot gebrek aan voedsel - vooral hazen - ze allemaal bij elkaar gedreven in een poging om te overleven,'' zegt een van de biologen, Valerius Geist. Hij verbaast zich er ook over dat de wolven jacht maken op grote prooien als paarden.