Tuesday, November 16, 2010

Waarschuwing dichte mist.. ( meerdere media)

In heel Nederland komt dichte tot zeer dichte mist voor. Houd rekening met zeer kort zicht en matig uw snelheid in het verkeer.

Communicatiesystemen kunnen storen door de dichte mist, houd u daarom rekening met uitval van deze systemen. Doordat dichte mist zo hardnekkig kan zijn kunnen storingen optreden in de communicatienetwerken.


Op het Kanaal van Gent naar Terneuzen zijn vanmiddag twee zeeschepen op elkaar gebotst. Het zjin een Russisch schip dat op weg was naar de Westerschelde en een schip uit de Bahama's, dat de Zevenaarhaven binnen wilde varen.

Beide schepen liepen schade op. Het schip uit de Bahama's raakte bij de aanvaring het zwaarst beschadigd en heeft enkele gaten boven waterniveau. Er vielen geen gewonden.

Niet duidelijk is of de aanvaring te maken heeft met de grote drukte voor de sluizen van Terneuzen. Die zijn vanwege het hoge water in Zuid-Nederland maar beperkt open. Voor de sluizen liggen meer dan honderd schepen te wachten om geschut te worden.


Op het moment van het ongeluk hing er ook dichte mist. De politie denkt dat de communicatie tussen de loodsen op beide schepen niet goed is verlopen.

Naast de scheepvaart ondervindt ook de luchtvaart hinder van de mist. Zo is vliegveld Eindhoven sinds vanochtend half tien gesloten en zijn negen vluchten geannuleerd.