Tuesday, November 30, 2010

Problemen door sneeuw Europa.. ( nos)

Problemen door sneeuw in Europa

De sneeuw zorgt voor problemen in verschillende Europese landen. Zoals in Duitsland, daar hebben ze last van de sneeuw op wegen en vliegvelden. Zo heeft op de luchthaven van Frankfurt een grote groep reizigers moeten overnachten, omdat meer dan 100 vluchten waren geannuleerd.

In Noordrijn-Westfalen zijn sinds gisterochtend bijna 1800 auto-ongelukken gebeurd. Zeker drie mensen zijn omgekomen bij verkeersongelukken door de gladheid.

Varkens
Bij Würzburg ten oosten van Frankfurt schaarde een vrachtauto met varkens. Meer dan honderd varkens liepen over de snelweg en veroorzaakten een chaos.

Ook in het oosten van Duitsland heeft het verkeer last van de sneeuw: bomen zijn daar omgevallen en blokkeren de weg.

Groot-Brittannië
In Groot-Brittannië zijn honderden scholen dicht vanwege de sneeuwval. Het verkeer heeft veel last van de barre weersomstandigheden. Op de luchthaven van Edinburgh konden vanmorgen geen vliegtuigen landen of vertrekken.

Ook op de weg en op het spoor hebben reizigers te maken met vertragingen. In sommige plaatsen in het noorden van Groot-Brittannië viel afgelopen nacht tien centimeter sneeuw en ook het zuiden krijgt daar nog mee te maken.

Doodgevroren
In België zijn naar nu bekend is gemaakt twee daklozen doodgevroren. De mannen werden in Brussel dood op straat aangetroffen.

Deze week vroor ook in Frankrijk al een dakloze dood.