Friday, November 26, 2010

Vliegtuig van de baan in New Castle door sneeuw.. ( de morgen)

Vliegtuig van landingsbaan in Newcastle door winterweer


Een vliegtuig met 196 passagiers aan boord is gisterenavond van een landingsbaan op de luchthaven van Newcastle geschoven. Een gevolg van de sneeuwval die grote delen van het Verenigd Koninkrijk momenteel teistert.

Niemand aan boord van de Boeing 737-800 van Thomsonfly die uit Lanzarote kwam, raakte gewond. De luchthaven werd wel even gesloten na het incident.

Het Verenigd Koninkrijk gaat momenteel gebukt onder het winterweer. De weerdienst waarschuwen dat vooral Noord-Ierland, West-Wales en het zuidwesten van Engeland moeten oppassen voor sneeuw of regen dat in ijs zal veranderen. Bovendien verwacht de weerdienst hevige sneeuwval in het noorden en noordoosten van Schotland en aan de oostkust van Engeland.

Chaos verwacht in avondspits
Het is 17 jaar geleden dat er in heel Engeland zo vroeg sneeuw valt. De weerdienst waarschuwt dat deze situatie wel eens twee weken zou kunnen aanhouden.

Pendelaars kregen zelfs de raad om een thermosfles met warme drank, flessen water, eten, warme kleren en zelfs slaapzakken mee te nemen in hun wagen. Deze namiddag en avond wordt in Engeland een pak verse sneeuw verwacht en dat zou voor chaos kunnen zorgen op de wegen. (ka)