Thursday, November 25, 2010

Hagelbui zorgt voor lange file A12 ( AD)

ROTTERDAM - Een zeer hardnekkige hagelbui op de A12 tussen Utrecht en Gouda heeft donderdagavond voor een verkeerschaos gezorgd. Een laag hagel met een dikte tot acht centimeter is tussen Reewijk en Nieuwebrug op de snelweg blijven liggen, zegt een woordvoerder van de ANWB.

Tussen knooppunt Lunetten en Gouda stond meer dan dertig kilometer file. Door de chaos op de A12 liep het verkeer op andere snelwegen ook vast. Zo stond op de A20 van Rotterdam naar Gouda vijftien kilometer file. Ook vanuit Den Haag loopt het verkeer vast.

"Een collega deed twee uur over het stuk tussen Utrecht en
Gouda", zegt de woordvoerder. Normaal is dit traject in een half uurtje gereden. "Er zijn wel meer hagelbuien geweest en we zien dan ook dat de filelengte even toeneemt, maar zodra de bui voorbij is, kan het verkeer weer harder rijden." Waardoor de hagel op de A12 blijft liggen, is nog niet duidelijk.

De woordvoerder tekent aan dat tot nu toe nergens strooiwagens zijn gezien. "We hebben er bij Rijkswaterstaat op aangedrongen die toch snel de weg op te sturen, anders staat iedereen daar vannacht nog steeds." (Novum)