Sunday, November 28, 2010

Opnieuw botsing tussen tankschepen Noordzee.. ( de morgen) ( computer en of compasgebonden systemen beginnen te falen.. www.ge-di-christi-re.com

Twee tankschepen botsen op Noordzee bij IJmuiden

Twee tankschepen uit Malta en Cyprus zijn in de voorbije nachtvoor de Nederlandse kust op elkaar gebotst. Er vielen geen gewonden door de botsing, zo meldt de Nederlandse Kustwacht.

Het ongeval gebeurde zo'n 40 kilometer uit de kust bij IJmuiden. Het ene schip vervoerde lpg, het andere ballast. Door de klap ontstond een gat in de romp van het Cypriotische schip dat lpg vervoerde. Daardoor maakte het vaartuig water, maar de pompen aan boord konden dat probleem snel verhelpen.

De Kustwacht rukte uit met een reddingsboot, een helikopter en sleepboten, maar hoefde uiteindelijk geen hulp te verlenen. Beide schepen konden na de botsing op eigen kracht doorvaren naar Rotterdam.

De aanvaring zorgde niet voor een lek in het vrachtruim van de schepen. Daardoor is er volgens de Kustwacht geen lpg of ballast in zee beland. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets duidelijk. De Kustwacht heeft een onderzoek ingesteld. (belga/lb)