Monday, November 15, 2010

Opnieuw dode door regenval en overstromingen Belgie.. ( de standaard)Wateroverlast maakt eerste slachtoffer in Vlaanderen

OOSTMALLE - De wateroverlast heeft afgelopen weekend ook in Vlaanderen een slachtoffer gemaakt. In Oostmalle in de provincie Antwerpen kwam een 85-jarige man zaterdagavond vast te zitten met zijn auto. Hij ging te voet op zoek naar hulp, maar verdwaalde en raakte onderkoeld.

'Rond 16.50 uur kregen we een oproep voor een onrustwekkende verdwijning van een 85-jarige man uit Malle. Zijn wagen werd snel teruggevonden aan de Beersendijk. Het voertuig was vast gereden in de modder en van de bestuurder was geen spoor', zegt commissaris Jos Hertoghs van de politiezone Voorkempen. 'Daarop zijn we meteen een zoekactie gestart met ondersteuning van de federale politie. Er kwam onder meer een helikopter en speurhond ter plaatse.'

Doordat het verhaal van de verdwijning zich snel door Malle verspreidde, kreeg de politie verschillende tips binnen. 'Zo was er ook een tip van een buurtbewoner die de bewuste man mogelijk had opgemerkt aan de andere kant van de Turnhoutsebaan, richting Vlimmersendijk. Daarop verlegden we het actieterrein en rond 23 uur vonden we het levenloze lichaam van de man aan D'Aesten. Tijdens het ronddwalen kwam de man daar vast te zitten in de modder en overleed vervolgens door onderkoeling', aldus Hertoghs.
De brandweer kwam nog ter plaatse om de man uit de modder te bevrijden, maar er kon geen hulp meer baten.

Slachtoffers in Wallonië

De regenval van dit weekend zorgde voor de ergste overstromingen in 50 jaar, en daarbij vielen verschillende slachtoffers.

Het eerste slachtoffer viel zaterdagnacht in Solre-Saint-Géry in Henegouwen. Jean-Marie De Nooze en zijn echtgenote Jeanne Plantin reden met hun auto een doodlopende straat in. De wagen raakte vast in het water dat er erg hoog stond. De bestuurder kon zich nog redden, maar zijn 72-jarige echtgenote kwam om.

Een tweede dodelijk ongeval gebeurde eveneens in Solre-Saint-Géry. Jean-Marie Albrecht (60) was zijn huis uitgestapt om zijn hond Romulus uit te laten. De man gleed uit en werd meegesleurd door het water.

Het nieuws over de dood van Jean-Marie Albrecht kwam hard aan bij zijn vriendin Martine, die thuis was achtergebleven. Hulpverleners brachten haar dezelfde nacht nog op de hoogte. Zondagmorgen moet Martine besloten hebben om met een overdosis geneesmiddelen zichzelf van het leven te beroven.

Vrouw vermist

Sinds zondag is ook een zestigjarige vrouw uit Brussel vermist. Zij viel in de Dender in Lessen. De politie gaat er van uit dat de vrouw verdronken is. Maandag werd een nieuwe zoekactie met een helikopter en duikers georganiseerd, maar die leverde niets op.