Tuesday, November 02, 2010

Openbaar leven Curacao zwaar ontregeld door orkaan.. ( telegraaf)

Veel overlast op Curacao door orkaan

AMSTERDAM - Noodweer op Curaçao heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee levens geëist. Honderden huizen zijn ondergelopen. De overvloedige regenval die gepaard ging met hevig onweer, begon maandagavond (lokale tijd) na het voorbijtrekken van tropische storm Tomas.


Vanwege het noodweer deed de politie een oproep aan de bewoners zoveel mogelijk binnen te blijven. Op veel wegen liggen diepe plassen water.

Een automobilist verongelukte als gevolg van het noodweer. Ook zou een reddingswerker zijn overleden die hulp bood bij de evacutie van een deel van een ziekenhuis.

De scholen op Curaçao zijn dinsdag wegens de waterlast gesloten. Familieleden laten weten dat sommige mensen al dagen zitten opgesloten in hun woning.

De Curaçaose premier Gerrit Schotte verklaarde dat gedurende de nacht minstens tweehonderd verzoeken om hulp zijn gedaan door mensen die in de problemen waren gekomen door de wateroverlast.

Verscheidene radiostations en tv-zenders zijn uitgevallen.Volgens de meteorologische dienst neemt de regenval inmiddels iets af en zou die juist op Bonaire toenemen.