Tuesday, November 02, 2010

Thailand.. ( de morgen)


6 miljoen mensen getroffen door overstromingen in Thailand

Een grote stad in het zuiden van Thailand, Hat Yai, is opeens getroffen door wassend water dat op sommige plaatsen verscheidene meters hoog staat en ongeveer 100.000 mensen heeft ingesloten. Dat hebben de autoriteiten gemeld.
Zware overstromingen hebben sinds 10 oktober in Thailand ruim honderd mensen het leven gekost, vooral in het midden en oosten van het land. Door de uitbreiding van de ramp wordt voor nog meer slachtoffers gevreesd.

Na verscheidene dagen van stortregens begon de stad Hat Yai (in de provincie Songkhla) maandag aan het eind van de dag te overstromen, waardoor de elektriciteit op sommige plaatsen uitviel. "Tachtig procent van Hat Yai staat onder water en 30.000 gezinnen of 100.000 mensen zitten vast in hun huis", zei burgemeester Prai Pattano op de televisie. "Op sommige plaatsen staat het water drie of vier meter hoog", voegde hij eraan toe.

De autoriteiten schatten dat sinds drie weken bijna 6 miljoen mensen getroffen worden door de overstromingen. Ze hebben hun huis, hun boerderij of hun vee verloren. In totaal kwamen 104 mensen, onder wie drie buitenlanders, om het leven bij de overstromingen in tientallen provincies van het land. In sommige provincies is het water aan het wegtrekken.

Bangkok bereidt zich voor op een stijging van het waterpeil van de rivier Chao Praya, maar bleef tot dusver gespaard. (afp/adb)