Saturday, July 01, 2006

werkelijk te ziek voor woorden.... lees maar

Jonge roofvogels zelfs nek afgeknipt

Foto’s nestvernielers op internet
door Arjen ten Cate
LEEUWARDEN - De politie Friesland zet sinds kort videobeelden op internet van vandalen die nesten van roofvogels vernielen en de jonge vogels doden. De opnames zijn gemaakt door een bewakingscamera in het bos. Agenten hebben daarmee de jacht op de vernielers geopend.



Op de foto‘s van de bewakingscamera is duidelijk te zien hoe een man in natuurgebied Nannewiid in de bomen klimt om nesten van roofvogels te vernielen.
Foto: Politie Friesland

Elk jaar overlijden volgens onderzoek van de Werkgroep Roofvogels duizenden jonge roofdiertjes omdat onverlaten het hebben gemunt op nesten. Er zijn zelfs verhalen bekend over daders die de kopjes van jonge vogels afknippen. Volgens een specialist van de werkgroep zitten jagers en liefhebbers van weidevogels, die door roofvogels
Op de foto's van de bewakingscamera is duidelijk te zien hoe een man in natuurgebied Nannewiid in de bomen klimt om nesten van roofvogels te vernielen.
Politie Friesland
worden bedreigd, achter de vernielingen.

Helemaal zat
Vaak waren de daders niet te achterhalen, maar de politie Friesland is het verstoren en kapot maken van nesten nu helemaal zat en heeft meerdere bewakingscamera’s in het bos opgehangen die continu opnames maken. Zo hopen agenten de daders achter deze laffe acties te kunnen identificeren en op te pakken.


Een buizerd.

De beelden worden openbaar gemaakt op de website van de politie. De eerste opnames zijn gisteren op internet verschenen. Daarop is te zien hoe afgelopen dinsdag twee onbekende mannen het nest van broedende buizerds verstoren in het natuurgebied het Nannewiid in de omgeving van Oudehaske. „We hopen dat het publiek deze kerels herkent, zodat we in kunnen grijpen”, zegt een politiewoordvoerder