Thursday, July 27, 2006

Damwand bij bouwput Amsterdam staat op knappen ( aarde)

Damwand bij bouwput Amsterdam staat op knappen

Uitgegeven: 27 juli 2006 06:33
Laatst gewijzigd: 27 juli 2006 06:37

AMSTERDAM - De damwand bij een bouwput aan de Oosterdokskade in Amsterdam die woensdagavond laat nog op knappen leek te staan, levert geen acuut gevaar op voor de omgeving. Dat liet een woordvoerder van de brandweer donderdagochtend weten nadat er onderzoek was gedaan door de aannemer en de gemeentelijke dienst milieu- en bouwtoezicht.

Woensdagavond rond 23.30 uur kwam bij de brandweer een melding binnen over verzakking van de scheiding. Water sijpelde door de wand heen en de afscheiding leek te gaan barsten. Er wordt nu zand gestort achter de wand. Er is volgens de specialisten geen gevaar voor de omgeving.


Uit voorzorg werden in de nacht van woensdag op donderdag de bewoners van enkele omliggende woonboten geëvacueerd. De meesten vonden onderdak bij vrienden of familie. Voor een stel heeft de politie een slaapplaats moeten zoeken.

Hoe de damwand heeft kunnen verschuiven, is nog onbekend. Op het Oosterdokseiland aan de oostkant van het Centraal Station wordt onder meer de nieuwe openbare bibliotheek gebouwd.

((opmerking; doordat de aarde ondergronds in beweging komt zullen grote projecten stil gelegd moeten worden.
Grote aardverschuivingen staan op de loer nu toe te slaan.)))