Saturday, July 22, 2006

Korte chaos Amsterdam door plaatselijke hoosbui

Binnenland

za 22 jul 2006, 18:21
Lokale hoosbui veroorzaakt overlast in Amsterdam
AMSTERDAM - Een lokale hoosbui heeft zaterdagmiddag in delen van Amsterdam voor wateroverlast gezorgd. Enkele kelders liepen vol en aan de Stadhouderskade konden de putten het regenwater niet meer verwerken. Hierdoor kwamen putdeksels los. Enkele auto's reden in de gaten en liepen schade op. Er deden zich voor zover bij de politie bekend geen persoonlijke ongelukken voor.


Een woordvoerster van de brandweer zei dat rond 15.30 uur „in een keer de alarmcentrale werd platgebeld”. Er kwamen veel meldingen binnen van daklekkages, verstopte rioleringen en bomen die dreigden om te vallen. „We helpen waar we kunnen door zeiltjes te spannen om iets droog te houden of takken af te zagen als er acute dreiging is.” In het Reigersbos werd door een windvlaag een stukje van een gevel weggeblazen. „Dat is heel uitzonderlijk, de andere meldingen zijn gewoon standaard werkzaamheden voor ons.” Tegen 17.30 uur keerde de rust terug, aldus de woordvoerster.

Volgens het KNMI heeft de over het land trekkende storing verder geen grote problemen veroorzaakt. Wel daalde op plekken waar het regende de temperatuur soms met tien graden. De hittegolf blijft desondanks stevig in het zadel. In De Bilt was het zaterdag tussen de 25 en 30 graden, genoeg voor een voortdurende hitteperiode.