Monday, July 31, 2006

Noodweer veroorzaakt veel overlast

Noodweer veroorzaakt veel overlast

Uitgegeven: 30 juli 2006 19:19
Laatst gewijzigd: 30 juli 2006 23:28

ROERMOND/ASSEN - Hevige regenbuien die zondagavond over het oosten en het zuiden van het land trokken, hebben plaatselijk voor veel wateroverlast gezorgd. In Limburg stond de snelweg A2 tussen Roosteren en St. Joost blank, waardoor enkele kilometers file ontstond.

Volgens Rijkswaterstaat stond een rijbaan van de snelweg (Maastricht richting Eindhoven) onder water. Een zuigwagen ruimde de liters hemelwater op. De weg werd niet meteen vrijgegeven, omdat Rijkswaterstaat eerst wilde weten hoe het kon gebeuren dat de weg plotseling blank kwam te staan. In de loop van de avond bleek het te gaan om een verstopping van een afvoerbuis. Het mankement werd verholpen.

In Roermond en Echt zorgde het noodweer voor tientallen meldingen van ondergelopen kelders en tuinen. Vier brandweereenheden rukten uit om de overlast snel te verhelpen.


Ook in Drenthe liepen kelders vol met water. Tevens kwamen kruispunten blank te staan. De brandweer reed van hot naar her om het overvloedige water weg te pompen.

In Roden stond de kelder van een kampeerhal vol water. In Schoonoord, Sleen en Wapserveen stonden de kruispunten blank en liep de riolering over. Ook een restaurant in Eext kampte met wateroverlast.