Wednesday, January 12, 2011

Massale vissterfte.. ( theorie..) ( rtl)

Massale vissterfte door koud water

De twee miljoen dode vissen voor de kust van de Amerikaanse staat Maryland zijn door het koude water gestorven.

Massale vissterfte door koud water

Volgens wetenschappers werd het water voor de kust plotseling veel kouder dan normaal. Daar komt nog eens bij dat de veel vissen nog jong waren en daardoor niet goed tegen de temperatuursverandering konden.

Wereldwijd
De sterfte van duizenden vogels en vissen beperkt zich niet langer tot de Verenigde Staten. Ook in Brazilië, Nieuw-Zeeland, Vietnam en Groot-Brittannië sterven dieren massaal.

Tonnen
Aan de kust van Brazilië spoelden ruim honderd ton sardientjes, baars en meerval aan. Op het Nieuw-Zeelandse schiereiland Coromandel zijn honderden snappers gevonden. Op het strand in Vietnam lag honderd ton Tilapia. En meer dan 40.000 krabben spoelden aan bij de kust van het Engelse Thanet.

Uit de lucht
En ook de massale vogelsterfte is een mysterie. Honderden duiven zijn dood gevonden in het Italiaanse Faenza. Vorige week vielen dode vogels uit de lucht in Arkansas en Louisiana. Ook was het raak in Zweden.

In Zweden zijn de vogels gestorven door extern geweld. Het is nog onduidelijk wat er aan de hand. Er zijn theorieën over hoogspanningskabels, bliksem en vuurwerk.