Thursday, January 27, 2011

Opnieuw teisteren grote sneeuwstormen Vs... ( de morgen)


Sneeuwstorm hindert Obama: luchtverkeer in VS weer plat..

Obama stapt uit Air Force One temidden van de sneeuwstorm. Zijn heli kon niet opstijgen.

De oostkust van de Verenigde Staten krijgt een wel zeer strenge winter te verduren. Een sneeuwstorm die tot 30 cm sneeuw produceerde, legde nog maar eens het luchtverkeer rond New York en Washington plat.

Zelfs de president werd niet gespaard. Marine One, Obama's presidentiële helikopter kon niet opstijgen en Barack Obama moest in escorte de sneeuwfiles trotseren om na een trip naar Wisconsin naar aanleiding van zijn State of The Union weer in het Witte Huis te geraken.

Duizenden passagiers en toeristen strandden op de gesloten luchthavens en honderdduizenden Amerikanen kwamen urenlang zonder stroom te zitten. Gelukkig is het weer ondertussen verbeterd.Vooral de omgeving van New York en Washington werd ongemeen hard getroffen. Over 'The Big Apple' woedde zelfs een heus 'sneeuwonweer'. Toen de felle regen overging in sneeuw, begeleidden bliksemschichten de witte vlokken. De drie grootste luchthavens van New York gingen urenlang dicht. Omdat het om de drukste luchthavens van het hele land gaat, moesten duizenden vluchten geschrapt worden. Duizenden passagiers waren gestrand op de luchthavens.

Aanschuiven in sneeuwfiles

Ook Barack Obama werd niet gespaard van winterellende. Air Force One, het presidentiële vliegtuig, kon de president nog wel veilig afzetten op een militaire basis in de buurt van Washington. Normaal gesproken moest Marine One, de bekende presidentiële heli, Obama dan naar het Witte Huis vliegen, maar dat was onmogelijk in de sneeuwstorm. Aanschuiven dan maar in de sneeuwfiles. Obama's konvooi deed er liefst drie keer langer over dan dan normaal en de president geraakte pas na meer dan een uur aanschuiven op zijn kantoor. (kh)