Friday, January 28, 2011

Sneeuwstorm legt delen Vs plat.. ( Vereniging van weerkunde)


Opnieuw sneeuwstorm in oosten VS

Na weer een sneeuwstorm is het sneeuwen gestopt in de meeste gebieden van het noordoosten van de VS. Tienduizenden mensen hebben te horen gekregen dat ze kunnen verwachten een nacht zonder electriciteit door te meoten brengen als gevolg van onderbroken stroomleidingen.

De ergste stroomuitval was in Washington, D.C., een gebied waar 157.000 huizen en kantoren nog zonder elektriciteit zaten donderdagmiddag. Nabijgelegen Montgomery County had 106.000 afnemers zonder stroom.

Een ander nutsbedrijf zei dat 51000 van haar klanten van het Baltimore-gebied nog steeds zonder elektriciteit zaten op donderdagmiddag na een maximum van 153.000.
Luchthavens: meer dan 2500 vluchten werden geannuleerd en verschillende luchthavens melden nog steeds vertragingen donderdagmiddag.

Ten minste zes sterfgevallen zijn aan de sneeuwstorm te wijten, met inbegrip van een taxibestuurder in Baltimore waarvan de auto in brand was gevlogen, nadat die vast was komen te zitten in de sneeuw en de andere mensen werden gedood door ongelukken met sneeuwschuivers in Delaware, Maryland en New York.

De sneeuwval werd begeleid door bliksem en donder in een verschijnsel genaamd "thundersnow".


Bronx Borough New York, een poging om de auto weer op pad te brengen.