Thursday, January 27, 2011

Eilanden groepen Dubai zakken verder weg.. ( Update...http://www.z24.nl/z24geld/huizen_wonen/artikel_196793.z24/The_World_in_Dubai_zinkt.html )


The World in Dubai zinkt

Het kunstmatige eilandrijk "The World" voor de kust van Dubai zinkt.


De eilandengroep is, net als de beroemde Palmeilanden, door onder meer Nederlandse baggeraars opgespoten. Het idee was dat de rijken der aarde maar wat graag een villa op een van de eilanden, die tezamen de vorm van de wereld vormen, wilden hebben.

Maar sinds de financiële crisis zit de projectontwikkelaar, staatsbedrijf Nakheel, in grote problemen. Het werk ligt stil, en er is maar één eiland van de The World bebouwd: de Emir van Dubai bezit een villa op 'Groenland'. En hoewel veel andere eilanden wel zijn verkocht, wordt er niet gebouwd.

En nu blijkt dat de zee bezig is The World te verzwelgen, meldt de Britse krant The Telegraph. De eilanden eroderen en de vaargeulen tussen de eilanden slibben dicht. Dat zou blijken uit documenten die een Britse advocaat heeft opgeduikeld in een rechtszaak tegen Nakheel aangespannen door investeerders.

Palmeilanden

Overigens dreigen ook de Palmeilanden op hun beurt aan de zee ten prooi te vallen, want ook die zinken langzaam weg. Maar omdat die wel deels zijn bebouwd, worden ze misschien wel gered. "De wereld" gaat waarschijnlijk ten onder.

(Zie ook vorige berichtgevingen: )(www.ge-di-christi-re.com inzakken olie en gasvelden en wegzakken Oostelijke flanken Afrika een feit.. )

Hollands Glorie in Dubai oogt nu troosteloos

Dubai-eiland: is dit de wereld?

Herstructurering Dubai World kost meer tijd

Palmeilanden Dubai dreigen te zinken