Saturday, August 26, 2006

Grote wateroverlast in Oost-Vlaanderen Belgie ( 100 liter water per vierkante meter)

Buitenland

vr 25 aug 2006, 15:00
Grote wateroverlast in Oost-Vlaanderen
GENT - Zeer zware regenval heeft vrijdag delen rond de Belgische stad Gent onder water gezet. In veel dorpen overstroomden huizen en bedrijven. Ook delen van rijkswegen en een spoorlijn kwamen blank te staan.


In korte tijd was honderd liter water per vierkante meter uit de lucht gevallen. De regenval is zo erg dat het Rampenfonds de schade zal vergoeden, zei minister Patrick Dewael van Binnenlandse Zaken.

In de plaats Zomergem stonden straten een meter onder water. In Maldegem liep een woonwijk met tweehonderd huizen onder, evenals een industrieterrein. „De situatie is bijzonder erg”, zei burgemeester Johan De Roo van Maldegem, die een aantal bewoners liet evacueren.

De provinciale alarmcentrale ontving vrijdag circa 2500 noodoproepen, vooral over ondergelopen kelders. Premier Guy Verhofstadt bezocht vrijdagmiddag de ondergelopen Gentse wijk Oostakker, samen met de gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen. De gouverneur André Denys had vrijdagochtend voor enige uren de prealarmfase afgekondigd. Dat betekent dat de civiele bescherming en brandweerkorpsen van elders in actie komen.

Na de prealarmfase bleef men nog wel bezig met het leegpompen van honderden ondergelopen kelders. „We zijn voorbereid op dergelijk noodweer in de winter, niet in de zomer. Nu hebben we geen reserves of voorzieningen om wateroverlast te bestrijden”, zei een woordvoerder van de brandweer.

De regenval trof later op de dag ook Antwerpen. De Kennedy-tunnel in de ringweg richting Nederland moest een tijdje afgesloten worden.

Vorig jaar juli was het gebied rond Brugge al getroffen door extreme regenval en zwaar onweer. Toen moesten 120 militairen komen helpen om zandzakken te leggen en kelders leeg te pompen.

De gouverneur van Oost-Vlaanderen plant op korte termijn vergaderingen om de overlast structureel aan te pakken. Hij wil bufferbekkens en pompgemalen.


( opmerking ; water zal samen gaan voegen met vuur nu onweer regen en wind zullen grote storingen gaan veroorzaken in onze leefsystemen wereldwijd.
De grootste problemen moeten nog gaan komen de tijd naderd nu voor de grote uitkomst van voorspellingen die reeds gedaan zijn op onze site gaat u vooral naar de maand august 2005 en lees de uitleg die wij reeds gedaan hebben vorig jaar de waarschuwingsfase is reeds gedaan wij raden u aan de hoogste vorm van allertheid te gebruiken nu voor hetgeen er komen gaat.
Onweer zal levensgevaarlijk toeslaan en mag niet meer worden onderschat.

Het is ten zeerste raadzaam nu onze site zolang hij nog in de lucht is goed in de gaten te houden want ook de complete computersystemen gaan volledig uitvallen.
radars en alles wat electro geladen is zal compleet worden gedesorienteerd.

Grote problemen worden volgende week verwacht het begin naderd van de tijd dat lijkt als het einde der aarde wees vooral allert maar niet bang want het gaat puur nogmaals om een magnetische ompoling die puur de gebieden schoonmaaktr op moeder aarde die teveel energie uit de aarde ontrokken hebben en naar geld gesnakt hebben, deze gebieden zoals de landen onder andere het midden oosten zullen volledig wegverzwolgen worden in de diepte van moeder aarde.

zorgt u dus vooral dat u naar de juiste plaatsen gaat op het moment dat het daar is de lichtstelsels zullen u de weg wijzen die u mag gaan ga niet met de massa mee die zal worden misleid via de krachten der natuur.
maak u op voor de grootste natuurrampen die mens in heugenis niet meegemaakt heeft.

vertrouw op uw intuitie maar denk vooral aan hetgeen wij u geleerd hebben op onze site ons onderbewustzijn werkt vanuit spiegelbeeld en vergeet dat nooit zo werkt de gehele natuur.

Vriendelijke groet, D.C the embassadorion group