Saturday, August 26, 2006

Aankondiging Wedergeboorte der aarde ( volgens openbaring ramala Let u op dit is herschreven in de vorige eenw en slaat op nu.)

Een van de vele talenten die de mens bezit en die deel uitmaakt van zijn geboorterecht, is de gave om te profeteren. Ofschoon er tegenwoordig maar weinig mensen zijn die deze gave bezitten en er ook in het verleden niet zo heel veel waren, toch is het een geboorterecht van alle mensen om te begrijpen wat de toekomst inhoudt en daardoor de toekomst ook te kennen. Wanneer u terugkijkt in de oude beschavingen dan zult u zien dat men altijd eerbied heeft gehad voor een profeet. In oude tijden was de hofprofeet een invloedrijk persoon, maar ofschoon er vele echte profeten zijn geweest, waren er natuurlijk ook veel charlatans die het vertrouwen dat de mensen in ze stelden misbruikten, die zichzelf krachten toeschreven die ze niet bezaten. Ook nu zijn er, net als in het verleden, profeten onder u, zieners, mensen met een bepaalde visie die kunnen voorspellen wat er staat te gebeuren.


Er zijn heel wat bewijzen te vinden voor het feit dat de mens vooruit kan zien, niet alleen in de bijbel maar ook in vele andere geschriften. Deze getuigen ervan dat de mens nauwkeurig de toekomstige gebeurtenissen heeft voorspeld. In het Oude Testament voorspelden de profeten dat de muren van Jericho in elkaar zouden storten, dat er ziekte, dood, de vernietiging van een stad, de val van een land te wachten stond. In het Nieuwe Testament voorspelde de Nazarener zijn eigen dood en ook dat zijn discipel Petrus hem drie keer zou verraden voordat de haan zou kraaien. De discipel Johannes voorspelde gebeurtenissen die plaats zouden vinden en sommige die nog plaats moeten vinden in de wereld in het laatste boek van de bijbel - de Openbaringen. En als we kijken naar een van uw moderne schrijvers, H.G. Wells, die met verbazingwekkende nauwkeurigheid de reis van de mens naar de maan en de andere planeten voorspelde lang voordat dit plaatsvond. Wanneer het die mensen mogelijk is geweest dergelijke informatie te ontvangen, dan moet er toch wel een bron bestaan waaruit ze door het niveau van hun ziele-evolutie konden putten. Wanneer zij de toekomst konden zien, dan moet die toekomst toch in een of andere vorm reeds aanwezig zijn. Uw begrip voor toekomstvoorspellingen, uw begrip voor het doel en daarmee nauw verbonden uw begrip betreffende de ware functie van de tijd, zal variëren naar gelang van het niveau van bewustzijn dat u bereikt heeft. De mens beschouwt de tijd als een constante die be¬paald wordt door de draaiing van de Aarde om de Zon. Er zijn echter geleerden, waaronder Einstein, die een nieuw licht werpen op de dimensie van de tijd en ons er op wijzen dat de tijd eigenlijk niet zo'n vastomlijnd gegeven is als de mens wel zou willen. Men moet een hoogontwikkelde ziel zijn om de ware aard van de tijd te begrijpen.

En zelfs een ziel zoals de Nazarener had nog maar een pril begrip van deze aard van de tijd en ook hij paste dat tijdsbegrip alleen maar toe voorzover zijn bewustzijn dat toeliet. Slechts een ziel van grotere ontwikkeling dan de Nazarener, een van de Binnenste Kring van Twaalf die op de Zon wonen, heeft een juist begrip van de tijd en heeft daarom ook een grotere visie op de schepping. Uit wat ik gezegd heb zou u kunnen opmaken dat de toekomst evenzeer vastligt en uitgestippeld is als het verleden, dat de mens daarop geen enkele invloed kan uitoefenen, dat de mens net een marionet is die op Aarde neergezet wordt, terwijl de touwtjes in handen zijn van een grotere macht en uitsluitend voor het plezier van die grotere macht. Dat de mens in werkelijkheid een klein, piepklein, onbelangrijk vlekje is, omringd door grotere machten waarop hij geen enkele invloed kan uitoefenen. Die opvatting is verkeerd; u bent geschapen naar het evenbeeld van uw Schepper en daarom heeft u in uw fysieke lichaam, daar u op dit moment in de materie verkeert, de mogelijkheden van uw Schepper. Wanneer u beperkt bent, dan zijn dat beperkingen die u zichzelf oplegt en geen beperkingen van de Schepper. De mens komt alleen maar op Aarde om zijn bewustzijn te ontwikkelen en zodoende ook het bewustzijn van de Aarde als geheel. De mens dient dus een tweeledig doel; zijn eigen evolutie en dat van deze planeet, hieruit komt de evolutie van het Zonnestelsel voort, zodat er een drie-eenheid gevormd wordt.


Het was noodzakelijk de mens de goddelijke gave van de vrije keuze te geven, om hem in staat te stellen zijn bewustzijn te ontwikkelen. Hoe zou hij kunnen leren als hij niet kon kiezen, als hij niet kon kiezen tussen licht en duister, als hij niet kon leren van de Wet der Tegenstellingen door het ervaren van vreugde en verdriet, liefde en haat, gezondheid en ziekte? Dus in een bepaalde fase in de ontwikkeling van de Aarde eeuwen en eeuwen geleden, kreeg de mens bij zijn reïncarnatie de vrije keuze. Door te kiezen kan hij invloed uitoefenen op komende gebeurtenissen. Toen de profeten uit de oudheid voorspelden wat er te gebeuren stond, konden ze dit doen dankzij hun verbindingen met de Hogere Machten, maar ze maakten ook gebruik van hun goddelijke kennis van de mensheid om de toekomst nauwkeurig te kunnen voorspellen. Ze begrepen dat de manier waarop de mens dacht, de manier waarop hij zich gedroeg, de patronen en de aura's van de schepping om hem heen hem uiteindelijk zouden leiden naar de gebeurtenissen die zij voorspelden. De mens had natuurlijk kunnen veranderen en zodoende hun voorspellingen omver kunnen werpen, want hij had de vrije keuze, maar omdat ze de zwakheden van de mens kenden, konden de profeten zien dat hij niet zou veranderen en de voorspelde gebeurtenissen inderdaad zouden plaatsvinden.

Het Plan voor deze Aarde is veel ingewikkelder dan de mens zich ooit zou kunnen voorstellen. Ik kan het alleen maar vergelijken met het programma van een zeer ingewikkelde computer, waarin is opgenomen de vrije keuze voor de mensheid. Als we dit enorme Plan overbrengen naar het individuele niveau en het individuele leven op Aarde, dan zien we dat ook dit voorbereid is: de mensen die u ontmoet, de belangrijke gebeurtenissen in uw leven, uw huwelijk, uw kinderen, uw carrière en het ogenblik waarop u sterft. Dit alles verloopt volgens een plan, maar binnen dit Plan zijn er voorzieningen voor uw vrije keuze getroffen. Welk pad u echter ook kiest, het ingewikkelde computerplan voor uw leven is altijd ingebouwd.


De grote spirituele Meesters, zielen van hoge ontwikkeling, die op Aarde hebben geleefd, hebben de structuur en het doel van het leven op Aarde begrepen en daarom was het hun mogelijk, zelfs zonder inspiratie van Boven om nauwkeurig te voorspellen hoe de loop der gebeurtenissen zou zijn. Men hoeft niet eens bijzondere wijsheid te bezitten om te zien dat wanneer de volkeren van deze wereld hun leven baseren op materialisme, op het verlangen naar persoonlijke rijkdom en bezittingen, dat er dan vroeg of laat een strijd zal uitbarsten over het bezit van die rijkdom en die bezittingen. Men behoeft geen bijzondere wijsheid te bezitten om te begrijpen dat wanneer bepaalde mensen aan de macht komen in een bepaald land - en bedenk dan dat die mensen de gedachten weerspiegelen van dat land - dat dan de macht die die mensen zullen uitoefenen zal leiden tot bepaalde gebeurtenissen in de wereld. Dit is nu nog net zo als vijfduizend jaar geleden.


De spiritueel ontwikkelde mens kan profeteren dat wolken van onharmonische gedachten een uitbarsting van de natuur tengevolge zullen hebben - bedenk goed dat de menselijke gedachten scheppend werken op zowel de hogere als de lagere bestaansniveaus rond de Aarde - en dat het verstoorde evenwicht dat de mens veroorzaakt onvermijdelijk het evenwicht verstoort in de natuur. En daarom kunnen profeten overstromingen voorspellen, aardbevingen, hongersnood en epidemieën.


De wijze mannen uit de oudheid kenden ook het cyclisch verlopende evolutiepatroon van deze Aarde. Zij konden de opkomst en het verval van beschavingen voorspellen omdat ze wisten dat de tijdperken veranderen en daarom ook de verschillende levenspatronen op Aarde. Ze wisten dat aan het begin van een tijdperk, de dageraad van een nieuwe beschaving, een groot Meester zou worden neergezonden om het Beginsel voor dat tijdperk te onderwijzen en uit te dragen en daarom ook konden ze de komst van de Meester Jezus voorspellen, net zoals ze nu de komst van de volgende grote Meester kunnen voorspellen aan het einde van deze eeuw. Om een profeet te kunnen zijn - en nu spreek ik van een ware profeet - moet men niet alleen een ontwikkeld bewustzijn hebben, maar ook het ware doel van deze Aarde begrijpen, de aard van haar evolutie en de levenspatronen kennen, die er zijn op alle niveaus op en om de Aarde en een inzicht hebben in het karakter van de mens. Wanneer u deze kennis bezit, dan zult u, al naar gelang van uw bewustzijnsniveau de toekomst kunnen voorspellen.


U kunt voelen wat er met u en uw gezin gaat gebeuren en met de Aarde. U zult de mogelijkheid hebben de winnaar van de paardenrennen, de dood van een staatsman of zelfs de geboorte van een kind te voorspellen, want dit zijn allemaal variaties van dezelfde gave. Het is steeds een kwestie van informatie trekken uit de vibraties die zich om uzelf en om de Aarde heen bevinden. De ware profeet realiseert zich bij zijn voorspellingen, dat het keuze-element steeds aanwezig is en dat indien de mens zou veranderen, de mensheid dan ook dat wat komen gaat veranderen kan. In hoeverre een profetie nauwkeurig kan zijn, hangt af van de voorspelbaarheid van wat de mens zal doen, want gewoonlijk zal hij voortgaan volgens het patroon van zijn individuele ontwikkeling en de ideeën die hem zijn bijgebracht door zijn omgeving. De wijze waarop de mens in het verleden op Aarde heeft geleefd, heeft het patroon gevormd voor de toekomstige ontwikkelingen. Wat de mens gedaan heeft, kan niet ongedaan worden gemaakt of teniet worden gedaan: het kan alleen getransmuteerd worden. Ofschoon het moeilijk te begrijpen is voor de mens is het maar al te waar dat de zonden der vaderen zullen worden bezocht aan de kinderen, tot in het derde en vierde geslacht.


U zou me kunnen vragen wat ik, vanuit mijn gezichtspunt, kan zien van de toekomst van uw wereld op dit moment. Ik kan niet alles onthullen wat ik zie, want mijn bewustzijn is daarvoor verantwoordelijk, maar ik kan u wel ongeveer aanduiden wat er komen gaat. U leeft in een zeer kritieke fase van de Aarde-ontwikkeling. Gebeurtenissen die de mens in zijn macht heeft en ook gebeurtenissen die hij niet in zijn macht heeft, leiden naar de wedergeboorte van de Aarde op het einde van deze eeuw. De Wezens die deze planeet leiden, volgens de kosmische wetten waaraan ook zij moeten gehoorzamen, hebben veranderingen voor de Aarde vastgesteld die een transformatie teweeg zullen brengen niet alleen van het oppervlak der Aarde, maar ook van het leven daarop. Dit kan men met zekerheid voorspellen: slechts de mens zelf, die de onbekende factor is op Aarde, kan de aard van de verandering beïnvloeden. Als de mens in harmonie gaat leven, als hij leert zich op te offeren, anderen voor te laten gaan, dan zal deze grote transformatie van de Aarde, op weg van het ene tijdperk naar het andere, tot stand komen met een minimum aan verwoesting, niet alleen voor de mensheid op Aarde, maar ook voor de Aarde zelf. Maar als de mens voortgaat op de weg waarop hij zich nu bevindt, dan zal de vernietiging enorm zijn, want de invloed van de mens zal een reactie teweegbrengen in de natuurkrachten van de Aarde en de donkere wolken van vernietiging die de mens zelf heeft geschapen zullen het effect van de natuurlijke vernieting versterken.


Denk er aan dat deze verwoesting, die de mens vanuit zijn standpunt zinloos voorkomt en waarvan hij denkt dat ze slechts dood en verderf kan brengen, in wezen geen verwoesting is maar een transformatie, een onderdeel van het Plan voor de evolutie van de Aarde. Bedenk dat een verwoesting niet voor eeuwig is, dat vernietiging niet het einde is en dat er na iedere verwoesting een wedergeboorte komt, een nieuw begin en dat er dikwijls iets veel mooiers uit de puinhopen te voorschijn komt.


Als ik op dit ogenblik de mens bezie en de weg die hij bewandelt, dan kan ik zeggen dat, behalve wanneer de mens verandert, er de eerstkomende vijfentwintig jaar [dit is te precies gebleken; het wordt wat langer: noot pagemaster] dingen gaan gebeuren die u zich niet kunt voorstellen. Er zullen grote verwoestingen plaatsvinden. Er zullen aardbevingen komen, hevige regens en overstromingen, droogtes, hongersnood en epidemieën. Het levenspatroon op Aarde zal veranderen op een manier die alle begrip teboven gaat. U heeft zelfs nu al met de zogenaamde energie-crisis een voorproefje van het ineenstorten van de technologische wereld van de mens. In ieder geval zal de ontwikkeling van de Aarde niet zo verlopen als de mens zich dat voorstelt.


Er komt een drastische verandering in het evenwicht van de beschaving. De grote machten, zoals men de belangrijkste landen ter wereld nu soms noemt, zullen niet langer de grote machten zijn. Er zal een gelijkschakeling plaatsvinden van de mens over de gehele wereld en kleine landen zoals Engeland zullen kwaliteiten vertonen wat betreft de levensomstandigheden, intelligentie en ook fysieke bijdragen, die de redding van de wereld zullen betekenen. De grote financiële concerns zullen in elkaar zakken. De waarde van geld, die op het ogenblik over de gehele wereld zo enorm belangrijk is, gaat verdwijnen en een nieuw ruilsysteem zal daarvoor in de plaats komen. Door de dan heersende levensomstandigheden zal de mens gedwongen worden om handel te drijven met zijn vijanden, ze te helpen en de mensen als zijn gelijke te behandelen, onafhankelijk wat voor ras, kleur of geloof het betreft.


Omdat deze grote transformatie voor de deur staat, bevinden zich vele planetaire wezens op dit moment zeer dicht bij de Aarde om bij dit delicate proces behulpzaam te zijn, want de transformatie van een deel van het Zonnestelsel is natuurlijk ook van invloed op de andere delen. Deze planetaire wezens, die van een hogere evolutie zijn dan de mens, hebben de Aarde al vele jaren geholpen, maar in de zeer nabije toekomst zullen ook zij op Aarde aanwezig zijn. De mens zal dan inzien dat het inderdaad zeer ontwikkelde wezens zijn en hij zal gedwongen zijn te erkennen dat er vele vormen van leven bestaan in het Zonnestelsel, behalve die van hemzelf. Dit zal leiden tot het uiteenvallen van alle georganiseerde religies op Aarde en de mens zal zich openstellen voor een nieuwe en ware kennis van zijn Schepper. Voordat dit echter gebeurt, zal er een mogelijkheid komen om met deze planetaire wezens te communiceren, want de mens zou hun aanwezigheid niet kunnen accepteren als hij daar niet op voorbereid was.


Op dit moment wordt uw Aarde bedreigd door oorlogen. De oorlog wordt niet afgeschaft op Aarde, want de omstandigheden die tot een oorlog leiden zijn overal aanwezig en daarom zullen er ook in de toekomst oorlogen gevoerd worden. Deze oorlogen zullen zich op verschillende punten van de aardbol voordoen en zullen niet, zoals de mens zou verwachten, noodzakelijkerwijs gaan tussen de verschillende politieke richtingen die nu op Aarde bestaan. Er zullen heel wat offers gevraagd worden, er zal heel wat bloed vergoten worden voordat de mens zich werkelijk het zinloze van een oorlog zal realiseren.


Er komt een grote omwenteling op het gebied van heelkunde en geneeskunde. Er zullen nieuwe wegen worden betreden op het gebied van medisch onderzoek. Dit onderzoek zal in een geheel nieuwe richting gaan en hieruit zal nieuwe inspiratie komen. De mens zal remedies ontdekken voor ziekten waarvan genezing nu nog niet mogelijk is. Hij zal leren hoe hij kanker, multiple sclerose en andere ziekten moet genezen. Hij zal gaan zien wat ziekte in het algemeen genomen werkelijk betekent en zodoende ook de ware aard van het helen ontdekken.


De politieke en sociale organisaties van de mens zullen in elk opzicht een wedergeboorte beleven. Er bevinden zich onder de jonge mensen op dit ogenblik zielen van een grote ontwikkeling, zielen die geïncarneerd zijn voor een bepaald doel in deze tijd en als zij volwassen worden zullen ze proberen de oude structuren omver te werpen. Deze tendens kan men nu al waarnemen in de wereld. Nu hebben ze nog weinig invloed, omdat ze jong zijn, maar wanneer ze ouder worden en wijzer zal hun invloed van groot belang zijn. En dan zult u de ineenstorting zien van de huidige samenleving en zullen er nieuwe waarden gelden voor de mensheid. Oude waarden zullen verworpen worden en uit de as van de oude organisaties zal een nieuwe broederschap van de mens oprijzen.


Het is niet mijn bedoeling een somber beeld te geven voor deze Aarde, ik voorspel slechts de grote veranderingen die komen gaan. De mens heeft nu nog de tijd om veel van de verwoestingen, die zullen plaatsvinden, af te wenden. Als hij zichzelf maar verandert, dan zal hij ook de veranderingen die komen beter accepteren en ze komen toch, of hij het nu prettig vindt of niet. Maar net als de oude profeten hoef ik maar te kijken naar de manier waarop de mens zich thans gedraagt, om te weten, dat mijn voorspellingen bewaarheid zullen worden. Ik zou graag willen dat het niet zo was. Ik bid met u dat de transformatie van de Aarde verloopt volgens het plan dat daarvoor is ontworpen, maar wanneer ik het gedrag van de mens bezie dan weet ik dat het onvermijdelijke zal geschieden. En daarom vertel ik u deze dingen, net als alle profeten altijd hebben gedaan, alleen maar opdat u zichzelf kunt voorbereiden op de dingen die komen gaan.

Men kan elke profeet accepteren of negeren. Wanneer uw bewustzijn de voorspelling die u gedaan wordt niet kan accepteren, dan verwerpt u deze. De keuze is aan u. Maar als u de wereld nu beziet, wanneer u de geschiedenis van de mensheid beschouwt wanneer u de grootse toekomstplannen in ogenschouw neemt, niet alleen voor deze Aarde, maar voor het hele Zonnestelsel waarin u zich bevindt, wanneer u het bestaan accepteert van de Grote Wezens die in werkelijkheid deze Aarde en uw Zonnestelsel leiden, dan zult u inzien dat verandering niet alleen gewenst is, maar ook inderdaad voor de deur staat. Wanneer u dit werkelijk accepteert, dan zult u mediteren over wat ik gezegd heb en misschien uzelf gaan transformeren, zodat u persoonlijk de vernietiging kunt vermijden, waarvan vele van uw medemensen het slachtoffer zullen worden. Het licht zal worden gezien in het duister, waar harmonie is zal geen disharmonie heersen en waar de waarheid is kan het kwaad niet verkeren. Bereid u dus voor. Gebruik uw gave om te profeteren, deze gave die u werkelijk allen bezit en laat de wijsheid van de Schepper uw weg in de toekomst verlichten.


Uit: De Openbaring van Ramala