Thursday, August 24, 2006

Blauwtong breid zich nu snel uit...

Meer verdachte blauwtongbedrijven
Het aantal bedrijven buiten Limburg dat mogelijk besmet is met blauwtong, is deze week opgelopen tot vijf. Dat meldt het ministerie van Landbouw.



Serieus
Behalve de twee bekende bedrijven, een bij Sneek en een exportverzamelplaats in Woerden, zijn er ook verdenkingen bij nog een bedrijf in Friesland, een in Zuid-Holland en een in Noord-Holland. De verdenkingen zijn serieus.


Exportverbod
Het blauwtongvirus is vastgesteld op 16 bedrijven in Limburg. Minister Veerman overwoog om het landelijk exportverbod eind deze week aan te passen, maar de schapenhouders zijn bang dat dat door de nieuwe verdenkingen niet doorgaat.

Bron nu.nl

(opmerking; de enige oplossing om veehouderijen open te houden is de vrijwel complete veestapel verplaatsen naar het Noorden van Europa hier is de temperatuur koeler en zullen de muggen en larven niet toeslaan. de reden dat deze mug omhoogkomt in Europa is dat de dessertline ruin 100 kilomter op is geschoven noord oost waarts.
De verwachting is dat dan ook binnen de komende jaren onze complete veestapel met 80 % af zal gaan nemen.)


de totale wetenschap zal gemanipuleerd worden maar manipulatie is erg simpel te verwoorden; spiegelbeeld denken en iets groter voordoen dan het werkelijk is..)
the embassadorion group