Wednesday, January 05, 2011

Storingen parkeermeters Rotterdam.. ( telegraaf)

'Storing parkeermeters nog niet verholpen'

ROTTERDAM - Automobilisten kunnen nog altijd bij enkele honderden parkeerautomaten in Rotterdam niet betalen. De storing die eerder deze week optrad, was woensdagochtend nog niet verholpen, hoewel Stadstoezicht goede hoop heeft dat alle problemen woensdag worden opgelost. Dat heeft een woordvoerder laten weten.


Hij schat dat circa vijf- tot zevenhonderd parkeermeters nog niet werken. „Vanuit een centrale computer versturen we informatie, waarmee we de problemen hopen te verhelpen. Of dat woensdag al lukt is nog niet helemaal zeker”, aldus de zegsman.

De storing trad deze week op in duizend van de drieduizend parkeerautomaten. Zij ontstond, nadat de automaten voor de jaarwisseling waren uitgeschakeld. Zo probeerde Rotterdam vuurwerkschade aan de apparaten te voorkomen. Toen de meters weer werden opgestart, ontstond de storing in de software.

De defecte meters staan door de hele stad, maar in het centrum kan gewoon worden betaald. Bij de defecte parkeerautomaten staat in het display de tekst 'Buiten gebruik, niet betalen'.

Het is onduidelijk hoe groot de schadepost is. Iedere automaat heeft zijn eigen omzet. Rotterdam verdient met de parkeerautomaten jaarlijks tussen 25 en 30 miljoen euro.