Wednesday, January 19, 2011

Dodental Brazilie blijft oplopen.. modderstromen blijven ook aanhouden.. ( nos)

700 doden door watersnood Brazilië

Er wordt gezocht naar overlevenden na de overstromingen

In Brazilië zijn door de watersnood al zeker 700 mensen omgekomen. Zware regenval leidt in de regio rond Rio de Janeiro al twee weken tot zware overstromingen en aardverschuivingen.

De meeste doden vielen in de stad Nova Friburgo. Daar kwamen tot nu toe 335 mensen om. Ook zijn er in de regio veel vermisten en zijn duizenden mensen dakloos geraakt door de natuurramp.

Geëvacueerd
Door de extreme regenval worden sinds vorige week hele huizen, bomen en auto's meegesleurd in de modderstromen. Er zijn al zeker 17.000 mensen geëvacueerd.

Hulpverleners hebben moeite om sommige getroffen gebieden te bereiken. Daarom heeft het leger helikopters ingezet om mensen te redden en inwoners van voedsel en drinkwater te voorzien.

Overlevende
Gister werd nog wel een man levend onder een vier meter dikke laag modder gehaald, na zestien uur vast te hebben gezeten. Na uren zoeken dachten de reddingswerkers dat er geen overlevenden meer zouden zijn. De Braziliaan ligt momenteel in het ziekenhuis en maakt het goed.

Wel worden er nog meer slachtoffers verwacht. De weersverwachting voor de komende dagen belooft weinig goeds. Het blijft de komende dagen regenen. Ook hebben de autoriteiten gewaarschuwd voor het uitbreken van ziektes.