Monday, March 19, 2007

tja natuur beschermers of machtsvertoon...

Duitse dierenbeschermers willen ijsbeertje doden

Duitse dierenbeschermers houden er opmerkelijke standpunten op na. Zo vinden ze dat de dierentuin van Berlijn een verstoten ijsbeertje niet moet verzorgen...

Dertig jaar
IJsbeertje Knut is het eerste ijsbeertje in dertig jaar tijd dat in Berlijn werd geboren. Hij werd in december na zijn geboorte door zijn moeder verstoten. Zijn verzorger blijft sindsdien dag en nacht bij hem, speelt met hem en geeft hem zes keer per dag de fles.



Gestoord
Duitse dierenbeschermers, normaal gesproken bezorgd over het dreigende uitsterven van de ijsbeer, zijn boos. Ze denken dat Knut later gestoord gedrag zal vertonen. Daarom had hij beter kunnen worden afgemaakt, zeggen ze.

Geen echte ijsbeer
Zelfs dierentuin-collega's hebben kritiek. "Hij zal altijd op de verzorger zijn gericht. Hij wordt geen echte ijsbeer", denkt de directeur van de dierentuin van Aken. "Men had eerder de moed moeten hebben hem te laten overlijden. Daarvoor is het nu te laat." De Duitse dierenbeschermer Frank Albrecht is het met dat laatste niet eens: "De handmatige opvoeding is een grove schending van de wet. Eigenlijk zou de dierentuin de berenbaby moeten doden."