Saturday, November 26, 2005

nieuws

zware regenval india

'Honderd buspassagiers verdronken in India'

Uitgegeven: 26 november 2005 15:16
Laatst gewijzigd: 26 november 2005 19:26

NEW DELHI - Twee busongevallen in het zuiden van India hebben waarschijnlijk meer dan 110 passagiers het leven gekost. De twee volgeladen bussen slipten vrijdag tijdens hevige regenval van bruggen en werden meegesleurd door het snelstromende water.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Een van de bussen werd van de weg gespoeld door een buiten zijn oevers getreden rivier in de buurt van Pattukkottai, ongeveer driehonderd kilometer ten zuidwesten van Madras. Hulpverleners wisten 36 mensen te redden uit het water.

De andere bus reed van een brug in Sanavali, zo'n zeshonderd kilometer ten zuidwesten van Madras. Meer dan 25 mensen overleefden dit ongeluk niet; dertig mensen werden gered.

Enkele lichamen werden vijftien kilometer van de afgelegen plek van het ongeluk gevonden, meldde de politie zaterdag. Tientallen uitzinnige nabestaanden keken toe hoe reddingswerkers de oever van het kanaal afzochten op lichamen.

Het zuiden van India wordt al dagen geteisterd door zware regenval. Honderdduizenden mensen uit laaggelegen kustgebieden hebben elders hun toevlucht gezocht.