Tuesday, November 08, 2005

Nieuws 8 november

IJskap Noordpool smelt in rap tempo


NEW YORK - De ijskap op de Noordpool is in de afgelopen honderd jaar nog nooit zo klein geweest. De komende jaren neemt de ijsmassa steeds sneller in omvang af, als er geen maatregelen worden genomen. Dat blijkt uit een uitgebreid onderzoek van Amerikaanse wetenschappers, dat woensdag in New York is gepresenteerd.

Volgens de onderzoekers van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA en het Amerikaanse informatiecentrum voor sneeuw en ijs (Nsidc) bedroeg de hoeveelheid ijs in september 5,31 miljoen vierkante kilometer.




Tussen 1978 en 2000 was dat gemiddeld nog 7 miljoen vierkante kilometer, blijkt uit satellietbeelden. De afkalving is vooral de laatste vier jaar sterk geweest.

De ijsmassa op de Noordpool heeft altijd al in omvang gevarieerd, maar de afname is nog niet eerder zo sterk geweest. De onderzoekers wijten het smeltproces mede aan de opwarming van de aarde door de uitstoot van broeikasgassen ( opmerking; dit is niet de oorzaak dat de temperatuur op aarde oploopt, de oorzak is de boskap minder bomen zorgen voor minder wolkvorming waardoor de zon meer kans krijgt om de aarde op te warmen). Als de trend zich doorzet, zal de omvang van de Noordpool iedere decennium met 8 procent afnemen. Tegen 2060 is dan mogelijk al het ijs gesmolten.

( opmerking; de aarde zal anders op de zon komen te liggen doordat de mens zo veel rotzooi in de atmosfeer heeft gecreerd hierdoor zijn de aarderingen uit balans en zorgen ervoor dat de ijskappen in erg snel tempo nu gaan smelten.
Deze gebieden zullen elders gecreerd gaan worden en terug gaan komen de aarde zal zich nu zelf gaan herstellen en naar onze verwachtingen is De verenigde staten straks ons "noordelijk halfrond" met de behorende ijslagen, grote steden aldaar zullen dus in de ijsmassa verdwijnen.
dit is een normaal proces wat zich om de vele honderden jaren plaats vind, en behoort puur tot de weg der evolutie en wij als mens willen ons vestigen op een vaste plaats terwijl we daar niet van nature voor gecreerd zijn.
De rampen die nu komen gaan zijn helaas nodig om de mensen weer tot besef te gaan laten komen want zoals wij eerder beschreven in onze site en weblog willen de mensen niet luisteren en Moeder natuur zal dan haar volgende dimensie laten voelen en helaas met alle gevolgen van dien, deze gebeurtenis zal echtger niet meer voorkomen kunnen worden. OOk Nederland zal in grote chaos gaan verkeren omdat er geen enkel rampenplan berust is op dit soort grote rampen, totaal niet voorbereid te zijn op dit soort dingen baart ons echter grote zorgen, wij zijn begonnen op veilige plaatsen de plaatsen in te gaan richten zodat de mensen die dar straks opgevangen mogen gaan worden alle hulpmiddelen voor handne hebben.
Als u op de pers let dan merkt u dat ook de Nederlandse overheid erg langzaam de mensen aan het voorbereiden is op de komende rampen maar zelf geen stappen onderneemt en te laks reageerd. dit zal echter grote gevolgen hebben de komende jaren en maanden.
Bij deze wil ik u vooral met grote klem eggen dat dit niet het einde der wereld betekent maar het puur om een weerspiegeling gaat van Moeder aarde! door allert te zijn voor het gevaar wat komen gaat zult u zeker grote kans hebben om te overleven de konende jaren maar wees allert en let op uw boodschappers of lichtmensen die zullen u door deze zeer moeilijke peroiode gaan loodsen, mits u wilt luisteren naar ze en ze serieus neemt.)

Dirk Christians