Saturday, October 08, 2005

Nieuws van de dag 8 October

Aardbeving treft Midden-Amerika

SAN SALVADOR - De Midden-Amerikaanse landen El Salvador en Guatemala zijn vrijdag getroffen door een aardbeving met een kracht van zeker 5,8 op de schaal van Richter. In beide landen geldt al de noodtoestand sinds de verwoestingen die de tropische storm Stan er deze week aanrichtte.
Over schade of slachtoffers is vooralsnog niets bekend. Wel hebben de autoriteiten in El Salvador gewaarschuwd dat de beving kan leiden tot nieuwe aardverschuivingen op door Stan toch al verzwakte berghellingen.
Het epicentrum van de beving lag op een diepte van 28 kilometer in de Grote Oceaan, 51 kilometer van de Salvadoraanse stad Barra Salada. Onder de bevolking brak lichte paniek uit. Afgelopen weekeinde barstte in El Salvador ook al de vulkaan Ilamatepec uit.



function popup2(artId)
{
window.open('http://www.telegraaf.nl/common/jsp/sendarticle/mailTemplate.jsp?artId=' + artId,'','toolbar=no,statusbar=no,location=no,scrollbars=no,resizable=no,width=400,height=300');
}

Buitenland





Honderden doden door zware aardbeving in Pakistan

ISLAMABAD/NEW DELHI
- Honderden mensen zijn in Pakistan om het leven gekomen als gevolg van de zware aardbeving die zaterdag met een kracht van 7,6 op de schaal van Richter de regio schokte. De Pakistaanse minister van Binnenlandse Zaken Aftab Ahmed Khan Sherpao heeft dit gezegd.