Monday, October 10, 2005

Nieuws van de dag 10 october

(aarde)

Dodental Pakistan al geschat op 40.000

ISLAMABAD - Het dodental als gevolg van de aardbeving in het noorden van Pakistan loopt mogelijk op tot 40.000. Dat blijkt uit onofficiële schattingen die maandagochtend door Pakistaanse media naar buiten werden gebracht. Unicef en een hoge Pakistaanse regeringsfunctionaris spraken maandagochtend ook over 30.000 tot 40.000 doden.


De minister van Communicatie van het Pakistaanse deel van de regio Kashmir, Tariq Farooq, zegt volgens mediaberichten dat er alleen al in zijn provincie 30.000 doden zijn gevallen. In de aangrenzende North-West Frontier Province verloren volgens onafhankelijke bronnen circa 9000 mensen het leven. De beving van zaterdag had een kracht van 7,6 op de schaal van Richter.
Modem/ Breedband
In het Indiaanse dorp Panabaj in het departement Sololá bijvoorbeeld zochten zondag bergers naar slachtoffers. Er zijn 1500 woningen door water, modder en rotsblokken weggevaagd. Van de naar schatting 4000 bewoners zijn de lijken van slechts 71 personen gevonden, onder wie dertig kinderen.
De bergers en plaatselijke autoriteiten vrezen dat de enorme massa modder en steen de slachtoffers niet meer zal prijsgeven. Ze overwegen het zoeken te staken en het gebied tot een soort begraafplaats en monument uit te roepen.

Noodweer
Panabaj is niet het enige dorp dat is weggevaagd. Verder zijn veel plaatsen overstroomd, vooral langs de westkust. Het regent nog steeds hard in de regio en het noodweer houdt mogelijk aan tot en met maandag.
Landbouw
Het noodweer is ook een ramp voor de landbouw. De schade aan gewassen is al minstens 320 miljoen euro volgens minister van landbouw Alvaro Aguilar. De verliezen aan mensenlevens, goederen en inkomsten zijn veel zwaarder dan die veroorzaakt in 1998 door de verwoestende orkaan Mitch. De Guatemalteekse regering heeft erkend deze ramp niet zonder buitenlandse hulp te boven te kunnen komen.
Elders in de regio heeft het noordweer ook veel slachtoffers en schade veroorzaakt. De Salvadoraanse minister van Binnenlandse Zaken, René Figueroa, zei dat grondgebied dodriekwart van het or waterstromen onstabiel is geworden. Vrijwel overal dreigen aardverschuivingen en alle rivieren zijn ver buiten hun oevers getreden. Het land heeft al 67 doden geteld en de schade moet gigantisch zijn vooral aan de landbouw.
In de meest zuidelijke Centraal-Amerikaanse landen, Honduras, Nicaragua en Costa Rica is de schade relatief beperkt. Er vielen in totaal vijftien doden. Hetzelfde dodental meldde zondag de Mexicaanse regering. Zeker twee miljoen Mexicanen hebben schade geleden door het noodweer van Stan.

( opmerking; ook hier kunt u duidelijk opmaken dat de aarde zich zal herstellen met grof geweld, ook dit gebeuren is compleet door de mens zelf veroorzaakt, door de grote boskap is ook daar de grond onstabiel geworden en kan water via mijn schachten en anderen mensgegraven opjecten zoals goudmijnen en tunnels haar weg vinden. Ook hier geld dat dit puur de voorbodes zullen zijn, de jaren van de waarheid naderen ook ik hoop dat de sterren met u mogen zijn, nkosi sikelela Afrika)

ESA: 'klimaatsatelliet' Cryosat verloren

NOORDWIJK - De Europese satelliet Cryosat die onderzoek moest gaat doen naar klimaatverandering aan de polen is verloren. De ruimtesonde werd zaterdag vanuit Rusland door Russische raketten de lucht in geschoten, maar de lancering mislukte. Dat heeft een woordvoerder van de ESA in Noordwijk zaterdagavond bevestigd.
Volgens de zegsman is de satelliet neergestort door problemen met de raket. De ruimtesonde kwam in zee terecht, waarschijnlijk in de buurt van de Noordpool. De ESA is "zeer teleurgesteld" over het falen van de missie. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen wat er precies mis is gegaan. Over de toekomst van het Cryosat-project is volgens de ESA-woordvoerder nu nog niets te zeggen.

Smeltende ijskappen

De satelliet moest volgens de plannen drie jaar lang met een radar de veranderingen aan de ijskappen in kaart brengen. ESA hoopte dat het 136 miljoen kostende apparaat zou laten zien of en zo ja in welke mate de klimaatveranderingen leiden tot smeltende ijskappen. Wetenschappers rekenden erop dat de sonde uiteindelijk zou weergeven hoe snel de witte kappen aan de uiteinden van de aarde smelten.
Veranderingen in de Noordelijke IJszee zijn een indicator voor klimaatverandering op aarde. De ruim 700 kilo zware Cryosat had voor het onderzoek onder meer een radar.
Noordpool ijsvrij
De ijskap in het noordpoolgebied is de afgelopen honderd jaar niet zo klein geweest. De afname is vooral de laatste vier jaar snel gegaan, maakten Amerikaanse wetenschappers vorige maand bekend. Zij vrezen dat de Noordpool aan het eind van deze eeuw in de zomer ijsvrij zou kunnen zijn.
De nieuwe ijssatelliet van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA had drie jaar lang om de polen cirkelen. De meeste bestaande satellieten hebben een afwijkende baan, waardoor ze eenderde van de Noordelijke IJszee missen. In Nederland is de Technische Universiteit Delft betrokken bij het project.

( opmerking; ook hier is erg duidelijk te zien dat het universum ook korte metten maakt metonze techniek ZIj zal zeker niet toestaan dat ook daar dezelfde rotzooi aan word gericht als hier op moeder aarde.)

'Veel antimuggenmiddeltjes houden geen steek'

LONDEN - Het effect van antimuggenmiddelen varieert heel sterk. Sommige fabrikanten liegen er in hun advertenties op los, terwijl andere afweermethodes bijna 100 procent werken. Dat meldde het Britse consumentenblad Which? dinsdag.
Een muggenprik kan bij de één hooguit een beetje jeuk veroorzaken, maar de gevolgen kunnen ook veel ernstiger zijn. Muggen kunnen ziektes overbrengen die in ontwikkelingslanden dood en verderf zaaien. Jaarlijks komen 2000 Britten terug van vakantie met malaria. Middelen om prikken te voorkomen zijn dus van groot belang.
Uit de Britse consumententest blijkt dat vooral elektronische apparaten niet of nauwelijks werken. Die claimen met ultrahoge geluiden de muggen te verjagen. Weg ermee, vindt het blad, vooral het apparaat dat speciaal is ontworpen voor op babywiegjes. "Ze bieden totaal geen bescherming, alleen een vals gevoel van veiligheid."

( opmerking; ook uit dit artikel kan je erg goed opmaken dat erg veel medicaties fake zijn en puur gebasseerd zijn op geld verdienen, genezing is geen sprake want als de patient overleden is aan de gevolgen tja wie moet er dan nog klagen... )

Tip; als ook u bang bent voor hetgeen er komen gaat kunt u beter op de dieren en natuur gaan letten die geven tijdig aan of er wat staat te gebeuren, ook de aankoop van stof en mondkapjes raad ik ten zeerste aan puur omdat dan de bactieren die via LUCHT verspreid worden vrijwel geen kans hebben in uw gehemelte te settelen. Ook is het verstandig altijd kaarsen en voldoende water in huis te hebben voor het geval dat, een voorbereid persoon heeft veel meer kans van overleven namelijk.) ( ook in pakistan waren bv de honden allang weer naar veilige gebieden getrokken.)

Mocht u meer geinteresseerd zijn in dit gebeuren mag u mij altijd mailen, ik zal echter geen vragen beantwoorden die betrekking hebben om het hoe wanneer en hoe laat er wat gebeurt dit MAG ik niet doen om de weg der evolutie haar gang te laten gaan, puur kan ik mensen die ik op de hoogte heb gebracht van dit gebeuren "mee laten lopen" en zo ook de overlevingskans stukken groter maken omdat WIJ weten wat er staat te gebeuren op welke plaatsen op welke tijden. echter wil ik nogmaals niet dezelfde fout maken als de man die opgepakt is omdat hij de tsunamie voorspelde maar vastgezet werd uit economisch belang en het niet overleefd heeft doordat hij in zijn cel vastzat, ik heb mij voorgenomen zoveel als mogelijk is de mensen via stille kracht in te lichten om zo ook hun allert te maken op hetgeen er komen gaat, het gebeuren tegen houden is NIET mogelijk de mens heeft hier teveel voor aangericht!)

Moge de sterren met u zijn en de kracht van licht u aanraken zodat ook u in mag zien dat deze weg voor ons onvermijdelijk zal zijn, de mens heeft het universum en Moeder natuur ZELF de oorlog verklaard puur door niet te willen luisteren, echter een klein groepje mensen zal wederom op de Planeet AARDE weer mogen overleven.

Het licht zij met u.

Verblijvend met de lach der zon lopen wij al op die weg die opengelegd is om naar onze bestemming te mogen gaan.
Een nieuwe dimensie is aangebroken, een tijd zal aanbreken zonder macht zonder geld zonder zorgen.

Dirk Christians