Saturday, October 01, 2005

Nieuws van de dag 1 October 2005

Nieuws van de dag,

Als u het volgend artikel leest ziet u hoe de werkwijze va de Nederlandse staat en politie is, door het NIET WILLEN ingrijpen blijven er mensen slachtofer worden van misdrijven, anders was er zeker sprake van grote controle en grote vermindering van misdrijven wereldwijd!!!


za 1 okt 2005, 01:02
'Politie Groningen gaf pedofiel twintig jaar vrij spel'

GRONINGEN - Vier slachtoffers van de pedofiel Geert van D. spannen een rechtszaak aan tegen de Staat der Nederlanden en de Groningse politie. Dat heeft advocaat L. Poortman zaterdag bekendgemaakt. Volgens de slachtoffers heeft de politie Van D. ruim twintig jaar lang zijn gang laten gaan. Hierdoor zijn tientallen jongens in de leeftijd van 9 tot en 14 jaar seksueel misbruikt, geslagen en mishandeld.
Ondanks aangiften in 1982, 1992 en 1996 werd Van D. niet vervolgd. Pas in 2001, na een aangifte bij de politie in het dorp Zuidwolde, werd hij opgepakt. In 2002 werd Van D. veroordeeld tot vijf jaar cel en tbs. De vier slachtoffers doen zaterdagavond in NOVA hun verhaal.
De vier slachtoffers die de rechtszaak gaan aanspannen, zijn nu 35, 28, 21 en 15 jaar oud. Zij verwijten de staat en de politie Groningen nalatigheid in het beschermen van burgers in het algemeen en minderjarigen in het bijzonder. "Vaak worden verklaringen van slachtoffers van een zedenzaak gekwalificeerd als een melding, niet als een aangifte", legt Poortman uit. "Een aangifte verplicht justitie tot het doen van onderzoek, een melding verplicht eigenlijk tot niets."
In deze gevallen werd echter na een duidelijke aangifte niets ondernomen, ook niet nadat slachtoffers meerdere keren bij de politie waren teruggekomen. Advocaat Poortman kan niet verklaren waarom de politie bij de aangiftes niet heeft ingegrepen.
Het is de eerste keer dat in Nederland een rechtszaak als deze wordt aangespannen. In Belgiƫ loopt op dit moment wel een soortgelijke zaak. Daar hebben de slachtoffers van Marc Dutroux de staat ook aansprakelijk gesteld voor de geleden schade.
Justitie Groningen wil nog niet inhoudelijk op de zaak in gaan. "Als de rechtszaak wordt aangespannen zoals de slachtoffers nu van plan zijn, zal het ministerie zeker een onderzoek instellen", stelt een zegsvrouw. " In algemene zin is het echter heel lastig om een zedenzaak te bewijzen. Een aangifte is niet voldoende om strafvervolging tegen een verdachte in te stellen."
Tussen de eerste twee aangiften van de vier slachtoffers lag tien jaar tijd. "Ook dan kan je niet meteen bewijzen dat de aanklachten juridisch gegrond zijn." Het grote verschil in 2001, toen Van D. werd aangehouden, was dat de man zelf erkende dat er meer aan de hand was. " In dat geval heeft justitie al een voet tussen de deur en kan bijvoorbeeld tot huiszoeking worden overgaan."
Pedofiel Geert van D. uit het Groningse dorp Zuidwolde kreeg landelijke bekendheid toen hij eind 2003 op last van de rechter een tatoeage met de beeltenis van een van zijn slachtoffers moest laten verwijderen. Op de borst en armen had Van D. verschillende hoofden van kinderen die hij misbruikt had laten tatoeƫren. Onder het hoofd van de tatoeage die hij moest verwijderen, stond de tekst "I will love you forever" en de data van het begin en einde van hun relatie, zoals Van D. het contact met de jongen zag. Van D. vertelde kinderen die hij benaderde dat het een foto van zijn overleden zoontje was.
De man was al eerder veroordeeld wegens pedofilie maar is daarna doorgegaan met zijn activiteiten. Een aantal kinderen werd behalve seksueel misbruikt ook ernstig mishandeld. De verdachte zou ze geschopt en geslagen hebben. Een van de slachtoffers kreeg kokend water over zijn geslachtsdeel uitgegoten.

Hopenlijk schrikt de overheid nu eindelijk eens wakker hoeveel mensen ZIJ leed aan hebben gedaan door niet tijdig in te wilen grijpen in dit soort situaties.
Mensen beginnen nu in te zien dat ze niet op de overheid kunnen rekenenen als het erop aan komt dit zal erg bizarre situatie,s met zich meebrengen.
Ik zou als betrokken ambenaar mij diep en innerlijk schamen en mijn functie direct neerleggen als ik dit op mijn geweten zou hebben.