Thursday, October 13, 2005

Nieuws van de dag 13 october

Zware regenval teistert Noordoost-Spanje

MADRID - Zware regenbuien hebben donderdag overlast veroorzaakt in het noordoosten van Spanje. Een 74-jarige vrouw verdronk toen zij door een vloedgolf werd verzwolgen in Sant Antoni de Calonge. Minstens twaalf auto's werden door de waterstroom meegesleurd, aldus een woordvoerster van de Catalaanse hulpdiensten.
In acht regio's in Cataloniƫ werd gewaarschuwd voor zware regenval. De brandweer moest bijna driehonderd keer uitrukken om water weg te pompen. Op de Spaanse televisie waren beelden te zien van ondergelopen metrostations en straten die veranderd waren in kolkende rivieren. In de bergen van Guadarama pal ten noorden van de hoofdstad Madrid moesten voor het eerst dit najaar de sneeuwploegen aan het werk om de wegen begaanbaar te maken.

Zware regenval teisterd Engeland ( Wales) en Schotland.

Diverse dorpen zijn onder water komen te staan na de zware regenval die vandaag is gevallen, modderstromen teisteren grote delen van schotland en grote delen van Wales en hebben er voor gezorgd dat de complete infrastructuur plat ligt, ook de spoorwegen aldaar ondervinden zware overlast nadat rails weg is geslagen door de zware regenval en modderstromen.
Van doden en of gewonden is nog geen meldingen gemaakt, ook dit zijn uitlopers van de orkanen en zullen spoedig als de wind het toestaat ons land bereiken.