Tuesday, January 11, 2011

Gladheid verrast Noord Brabant.. ( telegraaf)

Verkeer Noord-Brabant verrast door gladheid

EINDHOVEN - Gladde wegen hebben dinsdagochtend in grote delen van Noord-Brabant geleid tot tientallen aanrijdingen. Daarbij vielen enkele gewonden en was er veel materiƫle schade. Volgens de politie was de situatie zeer verraderlijk omdat slechts delen van het wegdek spekglad waren. Hierdoor werden veel weggebruikers verrast.


De A270 in de richting van Eindhoven naar Helmond werd door de politie tot het middaguur afgesloten nadat tien auto's van de rijbaan waren geschoven. Een automobilist raakte in Nuenen zwaar gewond nadat hij met zijn wagen op een lantaarnpaal botste.

In Kaatsheuvel vonden in een straat op korte afstand twee ongevallen plaats. Daarbij waren acht auto's en een stadsbus van Veolia betrokken. Niemand raakte gewond.

Een automobilist gleed in Veen van de Maasdijk en botste tegen een woning. Een tank met propaangas raakte lek, maar de brandweer kon de brandstof gecontroleerd laten ontsnappen.

In Sint Oedenrode klapte een vrouw met haar auto op een boom. Ze is met onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd.

De gladde wegen zorgden ook voor veel valpartijen onder voetgangers en fietsers. De eerstehulpafdelingen van de ziekenhuizen hadden het bijzonder druk met patiƫnten die kneuzingen en botbreuken hadden opgelopen.