Tuesday, January 11, 2011

Australie bereid zich voor op zeer grote catastrofe..

Miljoenenstad bedreigd

Australie kampt nog steeds met ernstige wateroverlast. De derde stad van het land, Brisbane is begonnen met het evacueren van inwoners. Nu het water miljoenenstad Brisbane nadert vreest men voor nog veel grotere gevolgen...

Via radioe n televisie is inmiddels opgeroepen de lager gelegen delen van de stad t verlaten. Via uitvalswegen staan vele duizenden auto,s inmiddels stil en proberen de stad uit te komen.

Gisteren werd Toowoomba een stad 100 kilomter stroomopwaarts getroffen door het water. Meer dan 70 mensen worden vermist en de premier maakt zich grote zorgen...

De premie van Australie heeft inmiddels via een televisietoespraak de zorgen geuit van het naderende water en het aanhoudende slechte weer... Ook is een vreemde grote stijging van de zeespiegel medeoorzaak dat het water vrijwel niet weg kan..

Een run op supermarkten is onstaan voor het inkopen van boodschappen. Er hangt in grote gebieden van australie inmiddels een extreme sfeer van angst maar ook kwaadheid omtrent niet goed functioneren van hulpverleningen en of coordinaties.

Door het zeer snelle stijgen van het water kunnen mensen zich amper voorbereiden op wat komen gaat.

Ook in deze rampregio,s is sprake van vrijwel totale uitval van communicatiesystemen nog alarmsirenes omdat stroomvoorzieningen en ook noodarregaten hun werk niet kunnen doen.

Waarschuwingen gelden inmiddels voor grote delen van Australie.