Saturday, October 09, 2010

Zware regenval Japan.. ( Telegraaf)

F1: Hoosbuien nekken GP Japan Van onze Telesportredactie

SUZUKA - De kwalificatie voor de Grote Prijs van Japan in de formule 1 is door hevige regenval naar zondag verschoven. Dat maakte de wedstrijdleiding zaterdag bekend. De kwalificatie zal nu op zondagochtend voor de race plaatsvinden. De weersvoorspelling geven een gunstig beeld.Het circuit in Suzuka kwam zaterdag door enorme hoosbuien nagenoeg blank te staan.

Slechts twee coureurs lukten het in de training onder barre omstandigheden een rondetijd neer te zetten. Toen de sessie van een uur voorbij was, ging het nog heviger regenen. De wedstrijdleiding stelde de kwalificatie drie keer uit en besloot uiteindelijk uit te wijken naar zondag.

Het is de tweede keer dat de kwalificatie op het 5,807 km lange circuit in Suzuka niet kan doorgaan op de gebruikelijke dag. Zes jaar geleden moesten de coureurs ook wachten omdat destijds de tyfoon 'Ma on' het racen onmogelijk maakte.

De internationale autosportfederatie FIA bepaalde later dat de kwalificatie voor de zestiende WK-race zondag vijf uur voor de wedstrijd wordt afgewerkt. Dat houdt in dat de coureurs om 10.00 uur 's ochtends (plaatselijke tijd) de startopstelling gaan bepalen.