Monday, October 25, 2010

Zware beving Sumatra ( telegraaf)

Zware aardbeving ten zuiden van Sumatra

PADANG - Ten zuiden van het Indonesische eiland Sumatra heeft maandag een aardbeving plaatsgehad met een kracht van 7,5 op de schaal van Richter. Indonesiƫ vaardigde kort daarna een lokale waarschuwing uit voor een tsunami.



De beving veroorzaakte geen schade. Niemand raakte gewond. Het epicentrum van de beving lag bij de Mentawi-eilanden. De beving had plaats op een diepte van 33 kilometer. Het alarm voor de tsunami werd enige tijd na de beving ingetrokken.

Indonesiƫ ligt op de zogenoemde Ring van Vuur, waar continentale platen rond de Grote Oceaan op elkaar botsen. Hierdoor wordt het land geregeld getroffen door aardbevingen en vulkaanuitbarstingen.

Door een aardbeving kwamen op Sumatra in september 2009 nog meer dan duizend mensen om het leven. Afgelopen juni troffen drie zware aardbevingen de regio ook al. Daardoor stortten huizen in en kwamen drie mensen om het leven. Ook de herinnering aan de enorme tsunami in december 2004 ligt nog vers in het geheugen. Daardoor kwamen ongeveer 250.000 mensen om het leven.