Tuesday, October 19, 2010

Maya bijeenkomsten Guatamala.. ( Stevebeckow.com)

Maya-gemeenschap Guatemala houdt Zesde Heilige Vuurceremonie

Voor degenen die van reizen houden organiseert de Maya-gemeenschap van Guatemala de zesde ceremonie van Unificación Maya in Tikal, Guatemala. Volgens Anne Lossing is dit het absolute centrum van de beide Amerika’s.

“Tussen nu en 2012 houden de Maya’s zeven Heilige Vuurceremoniën op zeven Heilige Plaatsen van elk zeven dagen, waarbij de laatste zal plaatsvinden tijdens de winterzonnewende op 21 december 2012 op het centrale plein van Tikal,” aldus Lossing.

Er zijn geen kosten verbonden aan de registratie (enkel de reiskosten, lunch, etc.) en iedereen is vrij om deel te nemen. Meer informatie en foto’s van voorgaande jaren zijn hier te vinden.

Het doel van Unificación Maya is om een groot aantal gelijkgestemde mensen bijeen te brengen, hun energieën te synchroniseren tijdens een week vol van muziek, dans en ceremoniën met uiteindelijk als hoogtepunt de samenkomst op het centrale plein van Tikal tijdens de winterzonnewende. Het is alsof je herboren wordt: jezelf verbinden met de Aarde, met het centrum van het Universum en met elkaar in een gigantisch web van energie om door deze Unificación het slot te openen van de poort naar de volgende dimensie.

Unificación Maya wordt elk jaar georganiseerd door Project Ix-canaan en Hotel Gringo Perdilo.

Lees hier een verslag van het evenement dat werd georganiseerd in 2007.

Bron: Stevebeckow.com