Sunday, October 31, 2010

Zoals eerder was gewaarschuwd op deze blog... Haiti krijgt wederom volle laag....nogmaals moeten de mensen geevacueerd worden uit deze gebieden..!

VN: Orkaan Tomas gevaar voor Haïti ( telegraaf)

BRIDGETOWN - De Verenigde Naties (VN) vrezen dat Haïti getroffen zal worden door orkaan Tomas. De storm koerst de komende dagen richting het eilanddeel, waar na een zware aardbeving in januari dit jaar nog altijd anderhalf miljoen mensen in tentenkampen wonen. Tegelijk is het land getroffen door een cholera-epidemie.


„Een orkaan is het laatste wat Haïti kan gebruiken”, zegt een woordvoerster van de VN. „We hebben voorbereidingen getroffen, maar we lopen al op ons tandvlees om de cholera te bestrijden.” De hulptroepen vrezen voor vernieling op grote schaal. Meteorologen voorspellen dat Tomas uitgroeit tot een orkaan van derde of vierde categorie.

Tomas passeerde zaterdagavond een aantal eilanden in het oosten van de Caraïbische zee. Op Saint Lucia en Saint Vincent vernielde de orkaan daken, electriciteitsdraden en bomen. Over doden is nog niets bekend. Tomas zal Bonaire, Aruba en Curaçao ruim passeren.